Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Džeki se otvara velika prilika

Lukaku povrijeđen

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Džeki se otvara velika prilika

Eldar Ganibegović

Edin Džeko pao je u drugi plan ove sezone.

U prva tri kola Serije A Dijamant je dobijao po 25 minuta, a u prvi plan je očekivano isturen povratnik Romelu Lukaku. 

Džeko za sada na svom kontu ima jednu asistenciju i to u pobjedi protiv Spezije (3:0) u drugom kolu kada je sjajno proigrao Correu, a čini se kako će po prvi put i idućem meču ove sezone biti starter.

Naime, Gazzetta dello Sport piše kako Lukaku ima povredu lijevog bedra i da definitivno neće igrati u dvije naredne utakmice u Seriji A.

Inter prvo za dva dana dočekuje Cremonese nakon čega trećeg septembra slijedi Derby della Madonnina protiv Milana, a Dijamant bi u obje utakmice trebao da bude starter.

Također, pod upitnikom je i Lukakuov nastup u 1. kolu Lige prvaka kada Inter dočekuje ekipu Bayerna sedmog septembra.

Nadamo se kako će Džeko svoju šansu iskoristiti na najbolji mogući način i izboriti se za veću minutažu i veći broj utakmica kao starter pored Lukakua, koji se, ruku na srce, za sada nije pokazao kao onaj od prije dvije sezone.

Inače, Inter u prva tri kola Serije A ima osvojenih šest poena nakon pobjeda nad Lecceom i Spezijom, te poraza kod Lazija (3:1) prije nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je na Olimpicu upravo proigrao i počeo stvarati šanse nakon ulaska Džeke i Corree umjesto Lukakua i Martineza i mnogi su mišljenja kako Dijamant mora dobivati više šanse na terenu. 

Za nadati se i kako će Dijamant uhvatiti dobar ritam uoči reprezentativnog okupljanja. Podsjetimo, koncem septembra očekuju nas dueli s Crnom Gorom i Rumunijom u Ligi nacija, a pobjedom nad Crnogorcima 23. septembra osigurali bismo plasman u A diviziju i baraž za EP. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi