Nevjerovatna scena

Sve je izgledalo savršeno, ali zatim su automobili razbacani po stazi kao igračke

Midhat Šljivak
Teme:

Proteklog vikenda se u Nascar trci u Sjedinjenim Američkim Država dogodio jedan od najvećih udesa ikad.

Trke Nascara veoma su popularne u SAD-u. Vozači su istinske zvijezde i junaci brojnim mališanima koji žele jednog dana da postanu trkači.

Vozači važe za najbolje na svijetu, ali i oni su nemoćni pred prirodnim silama i dolazi do žestokih udesa i izlijetanja sa staze.

Tako je tokom vikenda na trci u Daytoni (Florida) oko 20-ak automobila učestvovalo u masovnom udesu i niko ništa nije mogao napraviti.

U 138. krugu odjednom su krenuli problemi u desnoj traci. Automobili su izgledali kao razbacane igračke i samo dva od 22 automobila uspjela su proći neokrznuta.

Od svega je najviše profitirao Austin Dillon. On je u trenutku udesa bio na 16. poziciji i uspio je nekako izbjeći sudar i doći na prvo mjesto.

Na kraju je on i pobijedio. Iskoristio je poziciju u kojoj se našao i to nakon tri sata pauze uzrokovane kišom, koja je bila glavni krivac za ovu nesreću.

Mnogi krive i rukovodstvo trke. Smatraju da su na vrijeme trebali zaustaviti takmičenje i da su na ovaj način ugrozili vozače.

Srećom u ovom masovnom sudaru povrijeđenih nije bilo. Vozači su međutim bijesni na organizatore i vjeruju da se sve moglo izbjeći da je na vrijeme stigla reakcija.

U ukupnom poretku Nascar kupa vodeći je Chase Elliot s 2040 bodova, Joey Logano je drugi s 2025, a Ross Chastain ima 2020. bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti