NASCAR konačno prelomio: Zabranjene zastave Konfederacije

Donesena odluka

NASCAR konačno prelomio: Zabranjene zastave Konfederacije

E. Oštraković
Teme:

U ponedeljak je afroamerički vozač u NASCAR-u pozvao odgovorne ljude da zabrani zastave Konfederacije na svojim događajima.

Samo dva dana nakon toga, njegov "san" se ostvario.

"Prisutnost zastave Konfederacije na događajima u NASCAR-u protivi se našoj obvezi pružanja dobrodošlice za sve navijače i konkurente, kao i našu industriju", rekli su iz NASCAR-a, te su dodali:

"Naš cilj je da objedinimo ljude oko ljubavi prema utrkama, te koje sport čine posebnim. Izložba zastave Konfederacije biti će zabranjena na svim NASCAR događajima", stoji u saopštenju NASCAR-a.

Vozač, Bubba Wallace, rekao je za CNN da želi da NASCAR konačno prelomi oko njegovog zahtjeva da navijači ne unose zastave Konfederacije na utrke.

"Niko se ne bi trebao osjećati ružno ili loše kada dođe na NASCAR utrku. Sve počinje sa zastavama. Sklonite ih već jednom, ovdje im nije mjesto", rekao je Wallace.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi