Povratak NASCAR-a

Ipak će se još voziti u ovoj sezoni

Povratak NASCAR-a

Teme:

Zaljubljenike u automobilizam, posebno one u SAD-u, razveselila je vijest o povratku natjecanja NASCAR-a

U samo deset dana, od 17. do 27. maja, bit će održano sedam utrka. Prve tri, od 17. do 20.05., bit će održane na stazi u Darlingtonu u saveznoj državi Južna Karolina, dok će preostale četiri, od 24. do 27.05., ugostiti Charlotte u Sjevernoj Karolini.

Nijedno od tih natjecanja neće uključivati gledatelje na tribinama.

"Na tome još uvijek radimo" - izjavio je u četvrtak izvršni dopredsjednik NASCAR-a i šef za razvoj natjecanja Steve O'Donnell. Momčadi će morati slijediti stroge zaštitne mjere. Uz stazu će moći biti samo licencirani članovi momčadi koji će imati obvezu nošenja maski, a u garažama će se svi morati držati socijalnu distancu. Svaka će momčad moći imati maksimalno 16 članova, uključujući i vozača. Svima će se nasumično i povremeno mjeriti tjelesna temperatura, a pri pojavi simptoma infekcije isti će biti uklonjeni s prizorišta, što uključuje i vozače.

U Darlingtonu neće biti kvalifikacija ni službenih treninga, dok će se u Charlotteu pokušati održati kvalifikacije. Tako se NASCAR pridružio UFC-u, koji je postao prva organizacija na američkom tlu s objavljenim programom povratka nakon izbijanja pandemije izazvane koronavirusom. Prvo UFC natjecanje u slobodnoj borbi predviđeno je za 9. maja. NASCAR je prekinuo sezonu 16. marta, nakon samo četiri održane utrke od 36 koliko ih je u kalendaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi