Potpisao je, ali...

Zna se zbog čega Barcelona još uvijek nije ozvaničila transfer Marcosa Alonsa

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć bila u centru pažnje kada je u pitanju završetak ljetnog prijelaznog roka.

Katalonski klub ovog ljeta napravio je velike promjene u igračkom kadru, a Xavi Hernandez je uspio da se riješi fudbalera kojima je još prije nekoliko mjeseci poručio da neće računati na njih.

Međutim, sinoć je u centru pažnje bio transfer Pierre-Emericka Aubameyanga koji je svoju karijeru nastavio u dresu Chelseaja.

Barcelona je u posljednjim minutama prijelaznog roka uspjela da završi transfer iskusnog napadača u Chelsea, te je potvrđeno da su Katalonci nakon njegove prodaje zaradili 14 miliona eura.

No, još uvijek nikome nije jasno šta se dešava kada je Marcos Alonso u pitanju jer je ovaj lijevi bek dio transfera Aubameyanga.

Ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je da je Alonso sigurno dio ovog transfera i da je prije ponoći on završio papirologiju oko raskida ugovora s Chelseajem što je klub i potvrdio, ali da nije baš najjasnije zašto Barcelona nije objavila njegov dolazak.

Alonso je potpisao ugovor s Kataloncima, ali Romano navodi da će sve to biti objavljeno ovog jutra jer je došlo do određenih problema.

Naime, Barcelona još uvijek nema dovoljno sredstava da registruje Alonsa i na vezi su s La Ligom, ali im je olakšavajuća činjenica što je Alonso na kraju stigao kao slobodan igrač i imaju vremena da ga registruju.

Očekuje se da će Barca ovog jutra da riješi sve dileme kada je Alonso u pitanju i da zvanično potvrdi da je ovaj lijevi bek novo i posljednje ljetno pojačanje katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alonso je još ranije dogovorio sve s Barcelonom i prošao je ljekarske preglede, te je navodno potpisao trogodišnji ugovor. Sada Barca s La Ligom riješava problem koji se pojavio, ali očekuje se da će sve biti u najboljem redu.

Tako je Barcelona uspjela zaraditi 14 miliona eura za Aubameyanga kojeg su prije pola godine doveli besplatno, te su dobili i Marcosa Alonsa što je sigurno odličan posao za njih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.