Barcelona se konačno riješila neželjenog fudbalera koji bi trebao ostati u Barceloni

Raskid saradnje

Barcelona se konačno riješila neželjenog fudbalera koji bi trebao ostati u Barceloni

Eldar Ganibegović

Barcelona se ovog ljeta rastala s 15 igrača. 

Posljednji od njih, koji je Kataloncima zadao dosta muka jer nije htio otići je Martin Braithwaite, 31-godišnji danski napadač. 

Klupski su čelnici napokon uspjeli uvjeriti Danca kojeg više nisu željeli ni navijači, a klub se službeno oglasio. Više nije bio u planovima trenera Xavija, pogotovo nakon dolaska Roberta Lewandowskog.

Tijekom ljeta Braithwaite je imao ponude, uglavnom iz Španije, gdje je također igrao za Leganes prije nego što je u februaru 2020. stigao u Barcelonu za 18 miliona eura.

No, on je odbio otići jer je tražio isplatu ogromnih iznosa. Tražio je pet miliona eura za dvije godine preostalog ugovora, ali i da ga puste bez naknade za transfer.

U dvije i po sezone u klubu odigrao je 59 utakmica. Sezona 2020./21. bila je Braithwaiteova najkonstantnija, dok je u sezoni 2021./22. dugo odsustvovao zbog povrede koljena i nastupio je u samo pet utakmica.

Zabio je pet golova i dodao tri asistencije u 44 ligaške utakmice, a zabio je i tri gola u Ligi prvaka i dva u Kupu kralja, što je ukupno deset golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osvojio je Copa del Rey u sezoni 2020./21., što mu je i jedini trofej s Barcelonom.

Španski mediji sada pišu da bi Danac trebao ostati u gradu Barceloni, ali potpisati za Espanyol. Vidjet ćemo da li će do toga doći. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi