Ludnica Barcelone u zadnjim minutama ljetnog prijelaznog roka

Katalonci su bili najaktivniji

Ludnica Barcelone u zadnjim minutama ljetnog prijelaznog roka

Endin Čaušević

U ponoć je sinoć završen ljetni prijelazni rok u najjačim evropskim ligama.

Ovog ljeta Barcelona je bila daleko najaktivnija od svih evropskih velikana, a to se dokazalo i posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka.

Čelnici Barcelone jučer su radili punom parom na dolascima i odlascima iz kluba i uspjeli su sklopiti nekoliko zanimljivih transfera čime su kompletirali igrački kadar Xaviju Hernandezu za ovu sezonu.

Katalonski klub je u posljednjim minutama prijelaznog roka potvrdio da Pierre-Emerick Aubameyang više nije član ovog kluba i da je odlučio karijeru nastaviti u dresu Chelseaja.

Gabonac je jučer stigao u London na ljekarske preglede i uspio je kompletirati transfer prije isteka roka, te će u naredne dvije sezone Aubameyang nastupati za Plavce.

Oglasi

Barcelona je od prodaje Aubameyanga zaradila 12 miliona eura, a špekuliše se da je dio ovog transfera i Marcos Alonso, no da će njegov dolazak na Camp Nou biti ozvaničen tek ovog jutra.

Pored Aubameyanga klub je napustio i Sergino Dest koji je otišao na posudbu u Milan, dok je Martin Braithwaite odlučio karijeru nastaviti u Espanyolu.

Također, pred sami istek transfer roka Barcelona je potvrdila da je novi igrač ovog kluba Hector Bellerin koji je stigao iz Arsenala i bit će sigurno pojačanje na poziciji desnog beka.

Bellerin se vratio u Barcelonu gdje je počeo svoju karijeru u La Masiji, a stigao je kao slobodan igrač nakon što je s Arsenalom uspio postići dogovor oko raskida saradnje, te je potpisao ugovor do kraja ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barceloni još ostaje da završi dolazak Alonsa koji stiže iz Chelseaja, ali navodno problemi su se pojavili jer igrač nije pristao na smanjenje plate i sada u klubu ne znaju kako da ga registruju.

Također, treba istaći da je Barcelona ranije u klub dovela Roberta Lewandowskog, Raphinhu, Francka Kessieja, Julesa Koundea, Andreasa Christensena i Pabla Torrea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti