Preporuke kako da se ponašaju i kuda ga se kreću

U Napulju bijesni zbog upozorenja Liverpoola za navijače: "Ako dođete budite svjesni..."

Endin Čaušević

Napoli i Liverpool večeras igraju utakmicu prvog kola grupne faze Lige prvaka.

Liga prvaka ove sezone počinje nešto ranije nego inače zbog činjenica da se krajem godine u Kataru igra Svjetsko prvenstvo.

U prvom kolu nas već očekuje nekoliko fantastičnih mečeva, te je jasno zbog čega je ovo najelitnije klupsko takmičenje na svijetu.

Zanimljiv meč večeras od 21 sat igra se u Napulju gdje će se na stadionu Diego Armando Maradona sastati Napoli i Liverpool.

Jasno je da Liverpool ima ulogu favorita u ovoj utakmici, ali sigurno je i da će Napoli pokušati da napravi iznenađenje i iskoristi prednost domaćeg terena kako bi na najbolji način otvorio novu sezonu Lige prvaka.

Međutim, pred večerašnji meč u centru pažnje našla se poruka Liverpoola iz kojeg su savjetovali svojim navijačima kako da se ponašaju u Napulju.

Iz Liverpoola su savjetovali navijačima da se kreću u grupama po gradu i da izbjegavaju mjesta uz luku u Napulju, te mračne i puste ulice kako ne bi bili na meti pljačkaša i kriminalaca u ovom gradu.

"Navijači ne trebaju da se okupljaju u gradu ukoliko nema potrebe. Trebaju izbjegavati da hodaju sami u području koje nije blizu stadiona, te ulice koje izgledaju mračno i napušteno. Toplo preporučujemo da izbjegavate i sami centar grada. Ako se odlučite za dolazak u Napulj budite svjesni da možete biti meta pljačke ili napada", poručili su iz Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ova objava Redsa izazvala je veliku pažnju italijanske javnosti, a pogotovo medija iz Napulja koji smatraju da je sramotno i skandalozno objaviti nešto takvo o ovom gradu s juga Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.