Klopp se protivi njegovom odlasku, ali Juventus ga silno želi

Firmino odlazi?

Klopp se protivi njegovom odlasku, ali Juventus ga silno želi

E. Oštraković

Liverpool je ovog ljeta odradio jako dobar posao jer su u svoj tim doveli Nuneza koji je odmah postao prvi izbor u napadu ovog tima.

Na samom startu sezone, pomalo u drugi plan pao je Roberto Firmino, ali je strpljivo čekao svoju šansu.

Dobio ju je u nekim utakmicama, posebno nakon što je Nunez dobio direktan crveni karton i tri utakmice suspenzije, a Jota je bio povrijeđen.

Redao je golove i asistencije Firmino na tim susretima, te je pokazao da ga je pomalo nepravedno Klopp poslao na klupu.

Ipak, svojim dobrim nastupima ponovo je skrenuo pažnju klubova na sebe i pitanje je da li će ga Liverpool zadržati u narednom prijelaznom roku.

Naime, Klopp u njemu vidi savršenog džokera, ali Firmino to ne želi biti i već je krenuo u pregovore sa nekoliko klubova.

Jedan tim je najbliži njegovom transferu, a riječ je o Juventusu koji bi mogao dovesti u januaru ili na kraju sezone.

Naime, Firmino ima još dvanaest mjeseci ugovora sa Liverpoolom, te bi već u januaru mogoa dogovoriti odlazak na kraju sezone, kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klopp bi u tom slučaju ostao samo na Nunezu i Joti i njemu se nikako ne sviđa ideja o Firminovom odlasku, te je spreman da mu ponudi novi ugovor.

Ostaje da vidimo da li će Firmino prihvatiti zvaničnu ponudu Juventusa, kada ona stigne, ali sigurno je to da kontakti itekako postoje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ja ne znam kako se stalno ceka zadnji minut da se produzi ugovor igracima...ovako su Wijnaldum i Origi otisli djabe,a moglo se hladno 50 miliona uzeti za njih...Mane isto otisao za trostruko manje nego sto vrijedi jer de cekao zadnji momenat...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi