Klopp dvije zvijezde Liverpoola nije prijavio za Ligu prvaka

Moraju čekati do januara

Klopp dvije zvijezde Liverpoola nije prijavio za Ligu prvaka

Edmir Škorić

Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp poslao je listu prijavljenih igrača za Ligu prvaka, a na njoj se nisu našla dva bitna igrača.

Liverpool je do ponoći 2. septembra morao poslati svoj tim za utakmice grupne faze Lige prvaka, a Klopp nije mogao sve da prijavi.

Redsi su imenovali 24 igrača, uključujući novo pojačanje Arthura Mela. Ipak, zbog povreda na spisku nema Nabyja Keite i Axel Oxlade-Chamberlaina.

27-godišnji Keita je trenutno izvan terena zbog povrede mišića i tek treba da se vrati, a dvije godine stariji Oxlade-Chamberlain zadobio je povredu tetive u predsezoni i također će još neko vrijeme biti van stroja.

Keita i Oxlade-Chamberlain mogli bi biti vraćeni u momčad Liverpoola za Ligu prvaka u januaru, kada će timovi sljedeći put moći napraviti promjene.

Liverpool grupnu fazu Lige prvaka otvara gostovanjem kod napoliaj u srijedu, a u grupi su još Ajax i Glasgow Rangers.

Oglasi

Prošle sezone Liverpool je stigao do finala Lige prvaka, ali je u finalu u Parizu poražen od Real Madrida s 1:0.

Sastav Liverpoola u Ligi prvaka:

Golmani: Alisson, Kelleher, Adrian

Defanzivci: Van Dijk, Gomez, Konate, Matip, Phillips, Alexander-Arnold, Robertson, Tsimikas, Ramsay

Vezni igrači: Fabinho, Thiago, Henderson, Milner, Arthur, Bajčetić

Oglasi

Napadači: Salah, Firmino, Jota, Diaz, Nunez, Carvalho

Lista B: Elliott, Jones

Redsi su jučer odigrali neriješeno s gradskim rivalom Evertonom na Goodison Parku i nisu impresionirali na startu nove sezone u englesakoj Premier ligi iako su tokom ljeta doveli zvučno pojačanje u napadu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Radi se o Urugvajcu Darwinu Nunezu, koji je stigao iz Benfice, ali se nakon dobrog uvoda nije proslavio, pošto je u meču s Crystal Palaceom udario glavom u lice protivničkog igrača i zbog toga je tri meča suspendovan.

Naravno, treba imati na umu da je ekipa ostala bez Sadija Manea, ponajboljeg igrača, koji je prešao u redove minhenskog Bayerna i oduševljava na početku bundesligaške sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ta dvojica su svakako samo za neke invalidnine...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi