FOTO: EPA

Liga prvaka

Real u finišu slomio RB Leipzig, Napoli poput "tornada" na Ibroxu

Haris Zilić

Kompletirano je drugo kolo grupne faze Lige prvaka.

U grupi F odigran je ne previše uzbudljiv meč između Real Madrida i RB Lepziga.

Iako su mnogi pomislili da bi to mogla biti dobra fudbalska nož u Madridu na kraju su viđena dva gola.

Real je imao malo više od igre, i gosti su pokušavali nekim akcijama, ali na utakmici je ukupno viđeno pet udaraca u okvir gola.

Real je poveo u 80. minuti kada je Valverde zatresao mrežu gostiju iz Njemačke na asistenciju Vinicusa Juniora. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži RB-a, a za konačnih 2:0 pogodio je Asensio u prvoj minuti sudijske nadoknade na dodavanje Kroosa.

Odigrana je i jedna utakmica grupe A. Rangersi su na Ibroxu dočekali Napoli.

Napolitanci igraju sjajno na startu nove sezone Lige prvaka. Nakon trijumfa protiv Liverpoola rezultatom 4:1 i večeras su slavili i upisali tri nova boda.

Napoli je smirio Ibrox i slavio sa 0:3. Poveli su sa 0:1 pogotokom Politana iz penala u 68. minuti, a prethodno su Napolitanci imali još jedan penal u 59. minuti kojeg nije realizovao Zielinski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za 0:2 pogodio je Raspadori u 85. minuti na asistenciju Olivere, a konačnih 0:3 postavlja Ndombele u prvoj minuti sudijske nadoknade, asistent kod trećeg gola bio je Anguissa.

Posao gostima sa juga Italije olakšao je i Sands koji je za tri minute dobio dva žuta kartona tako da su Rangersi više od pola sata igrali s igračem manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.