Prije tri godine oduševio sve svojom reakcijom

Dječak koji je "srušio" Barcelonu na Anfieldu sada je pokazao da će biti prava zvijer

Endin Čaušević

O utakmici Liverpoola i Barcelone u polufinalu Lige prvaka 2019. godine i danas se priča zbog nevjerovatnog preokreta engleskog kluba.

Barcelona je u prvoj utakmici pobijedila na svom stadionu sa 3:0 i već su gotovo svi bili sigurni da će Katalonci proći u finale i izbaciti Liverpool, ali su doživjeli pravi šok u revanšu.

Liverpool je na Anfieldu uspio da napravi čudo i pobijedi Barcelonu sa 4:0 što je jedan od najvećih preokreta koje smo vidjeli u Ligi prvaka ikada.

Redsi su u nevjerovatnoj atmosferi na Anfieldu uspjeli da zabiju čak četiri gola Barceloni koja je tokom svih 90 minuta izgledala potpuno izgubljeno, a igrači ovog kluba nisu mogli da vjeruju šta im se dešava u Liverpoolu.

Međutim, jedan gol posebno je obilježio ovu utakmicu, a riječ je o pogotku za 4:0 iz 79. minute kojeg je tada postigao Divock Origi.

Liverpool je već imao tada vodstvo od 3:0 koje im je garantovalo produžetke, ali potom u 79. minuti engleski tim je na nevjerovatan način uspio da iznenadi odbranu Barcelone i dođe do četvrtog gola.

Kao što je sigurno već svima poznato tada je Trent Alexander-Arnolod brzo i neočekivano izveo korner, a lopta u petercu dolazi do Origija koji pogađa za 4:0 i erupciju oduševljenja na Anfieldu.

Međutim, nakon meča u centru pažnje bio je dječak koji je odlično reagovao kod kornera jer je odmah dodao loptu Alexanderu-Arnoldu što je omogućilo desnom beku Liverpoola da uradi ono što je kasnije uradio.

Njegovo ime je Oakley Cannonier, a on više nije dječak i sada ima 15 godina, te je i dalje član Liverpoola.

On igra za juniore Liverpoola, a da se radi o velikom talentu pokazao je prije nekoliko dana. U Omladinskoj Ligi prvaka Cannonier se našao u centru pažnje jer je zabio hat-trick protiv Ajaxa.

Liverpool je ovu utakmicu slavio sa 4:0, a Cannonier je zabio hat-trick i ponovo je bio glavna tema navijača ovog kluba koji su poručili Jurgenu Klopp da je ovaj momak zaslužio priliku da debituje i za prvi tim.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj tinejdžer je oduševio svojim igrama i prošle sezone kada je zabio 41 pogodak u svim takmičenjima. Da li će dobiti šansu kod Kloppa ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.