Haalanda Guardiola uporedio s legendom Barcelone, a onda izdvojio i igrača Borussije

Trener Cityja

Haalanda Guardiola uporedio s legendom Barcelone, a onda izdvojio i igrača Borussije

E. Ganibegović

Manchester City je sinoć u 2. kolu Lige prvaka stigao do teško izvojevane pobjede protiv Borussije Dortmund.

Građani su slavili nakon preokreta, a junak šampiona Engleske bio je norveški napadač Erling Haaland koji je postigao gol za pamćenje.

Nakon nove nevjerovatne partije Haalanda, pohvalno je o njemu govorio trener Cityja, Pep Guardiola. Uporedio je Haalanda s Cruyffom, legendom Barcelone, pa rekao:

"Ljudi koji me poznaju znaju utjecaj koji je Cruyff imao na mene kao mentor. Zabio je gol protiv Atletico Madrida prije mnogo godina koji je vrlo sličan ovom golu."

"Bio je to vrlo lijep gol, a odlučujući pas koji je poslao Cancelo također je bio veličanstven. Joao je sposoban raditi takve stvari, a Haalandova završnica je izuzetna", dodao je trener Manchester Cityja.

Pohvalio je španski trener i engleskog fudbalera Judea Bellinghama, momka koji je donio prednost njemačkom timu na ovoj utakmici.

"Jude Bellingham je izuzetan igrač, mislim da to svi znaju", rekao je kratko Pep na press konferenciji nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, sinoć je Guardiola nakon utakmice imao urnebesan momenat sa sucem Orsatom. Pep je nešto prigovarao i povisio ton, pa dobio žuti karton.

Nakon toga je ponovo pozvao suca, a pao je i zagrljaj. Kompletnu raspravu pogledajte OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi