Prije samo devet godina molio je za milost i hranu na ulici, a danas je svjetska fudbalska zvijezda
Foto - Instagram

Nevjerovatna životna priča

Prije samo devet godina molio je za milost i hranu na ulici, a danas je svjetska fudbalska zvijezda

Midhat Šljivak

Nova zvijezda Barcelone, Brazilac Raphinha, otkrio je zaista nevjerovatne detalje iz svoje prošlosti.

Ovaj 25-godišnjak ispunio je san potpisom Barcelonu. Postao je i reprezentativac Brazila, ali dok nije došao na veliku scenu prošao je kroz izuzetno teške životne trenutke.

"Moje djetinjstvo bilo je veoma komplikovano. Teško je bilo odrastati u zajednici koja se zove Restiga. Tu je teško bilo ostati fokusiran i pratiti svoj san", rekao je Raphinha i dodaje:

"Znam mnoge ljude koji su se izgubili. Zbog kriminala sam izgubio brojne prijatelje. Bilo je tu droge i kriminala i to je uništilo prijatelje koji su bili mnogo bolji od mene u fudbalu".

[instagram]https://www.instagram.com/p/ChiixOBIXNq/?hl=en[/instagram]

"Njima su obećavali laku zaradu. Prihvatili su to i nestali. Ja srećom nisam skrenuo s puta, ali sam svjedočio mnogim teškim sudbinama. Dijete iz dijela Porto Alegrea koji je ispunjen kriminalom i drogom uspjelo je doći na veliku scenu. Danas govore o mojom magiji u fudbali, ali prava magija bila je pobjeći od svega toga".

Oglasi

"Ja sam silno želio uspjeti kao fudbaler. Bila je potrebna velika žrtva i sa 16 godina sam već morao putovati osam-devet sati kako bih trenirao. Jedva da sam imao novca za bus, nisam ništa jeo u tom periodu. Nisam imao šta".

Snalazio se Raphinha kako god je mogao da bi barem nešto novca zaradio.

"Nakon treninga bih stajao na ulici i molio ljude da mi kupe nešto za jelo. Neki su mi pomagali, a drugi su me vrijeđali. Imao sam 16 godina i tri mjeseca kasnije Imbituba je došla u finala državnog prvenstva. Nismo osvojili trofej, ali bilo je to dovoljno da me primijete veći klubovi".

"Nisam imao vremena za plakanje. Koristio sam svaku priliku koja mi se ukazala. Silno sam želio igrati za klub koji mi je dao šansu (Imituba), ali moja priča je drugačija. Mnogi igrači ne dobiju šansu da igraju u Brazilu, ali šansa im dođe u Evropi. Ja sam jedan od njih".

Nova zvijezda Barcelone čvrsto je vezana i za muziku. Otac ga je uveo u taj svijet.

Oglasi

"Muzika me uvijek pratila kroz život. Ona je moja sigurna zona. Otac mi je muzičar i ona je uvijek uz mene. Otac je zatim napravio pjesmu s Ronaldinhom i tu pjesmu uvijek slušam".

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cg-XUiSo_Ht/?hl=en[/instagram]

Raphinha je preko Sportinga, Rennesa i Leedsa stigao u Barcelonu. Poziv omiljenog kluba nije mogao odbiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imao sam mnogo ponuda, ali ja sam znao šta želim. Moj idol iz djetinjstva igrao je ovdje (Ronaldinho) i meni je bio san potpis za Barcu. Nisam imao priliku razgovarati s njim, no uvjeren sam da bi mi rekao da pratim san", rekao je Raphinha.

Raphinha danas živi svoj san. Uživa u životu i onom što je postigao i pred njim je još dosta godina vrhunskog fudbala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Cuj zvijezda...???
2 1
Arnel925
I guzi bijele sponzoruse jer im može kupiti Balenciaga gacice
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi