Vidio je milione u ugovoru i pristao je na sve: "Ko ga j**e, postao sam milioner"
Foto - Instagram

Ostao je upamćen po komičnoj situaciji

Vidio je milione u ugovoru i pristao je na sve: "Ko ga j**e, postao sam milioner"

Midhat Šljivak

Transfer u Barcelonu san je mnogih fudbalera.

Kao jedan od najvećih klubova na svijetu katalonski velikan je privlačan fudbalerima, a pogotovo onim koji su prosječni i koji ne dobijaju svaki dan ponudu takvog kluba.

Kamerunac Alex Song jedan je od njih. On je 2012. godine stigao u Barcelonu iz Arsenala za 15 miliona eura i imao je ulogu rezerve u katalonskom velikanu.

To Songu nije smetalo. Njemu je bilo bitno da vidi milionsku cifru na ugovoru i da postane bogataš.

"Održao sam sastanak sa sportskim direktorom Barcelone. Jasno mi je rekao da neću igrati previše", počeo je priču Song i nastavlja:

"J**e mi se što neću igrati. Znao sam da ću postati milioner. Kada sam vidio koliko je novca i ugovoru i koliko ću zaraditi, nisam dva puta razmišljao", istakao je Song.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cg9bC00Dgpm/?hl=en[/instagram]

Kamerunac je u Barceloni odigrao dvije sezone. Nastupio je 65 puta i postigao je jedan gol, a zatim je otišao na posudbu u West Ham.

Song će ostati upamćen i po sceni sa dodjele pehara katalonskom klubu iz 2013. godine kada je za sva vremena nasmijao sve ljubitelje fudbala.

Kapiten Carles Puyol dobio je trofej od čelnika La Lige i krenuo je prema Ericu Abidalu, kako bi podigao pehar sa francuskim fudbalerom, koji se vratio na teren nakon teških zdravstvenih problema

Song je pomislio da Puyol ide prema njemu i s osmijehom je iskoračio prema njemu. Doživio je šok. Puyol je uzeo Abidala za ruku, Songu je nestao osmijeh sa lica i zatim je počeo aplaudirati kako bi 'sakrio' ovu poprilično neprijatnu situaciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Barcelone, Arsenala i West Hama, Song je igrao za Rubin, Charlton i Sion, a trenutno igra fudbal u Džibutiju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi