Foto - EPA

Uvjerljiv trijumf Građana

Nevjerovatni City: Došli, vidjeli i otišli s tri boda!

Midhat Šljivak

Manchester City je u susretu 8. kola engleske Premier lige na Molineuxu razbio Wolverhampton s rezultatom 3:0.

Građani su u ovom duelu opravdali ulogu favorita i bez većih problema su došli do nova tri bora.

Već u prvoj minuti City je poveo. Kevin de Bruyne sjajno pronalazi Jacka Grealisha u kaznenom prostoru, a ovaj postiže pogodak za 1:0.

City je do drugog pogotka stigao u 16. minuti. Erlinga Haalanda do tog trenutka nije bilo nigdje, ali čovjek je jednostavno majstor. Povukao je lopti i lijepo pogodio s vrha kaznenog prostora za 2:0.

Norveškom napadaču ovo je 11. pogodak ove sezone u Premier ligi.

Veliku uslugu Cityju učino je defanzivac domaćeg tima Nathan Collins u 33. minuti meča. On je brutalno udario Jacka Grealisha i morao je ranije pod tuš.

City je potpuno umirio utakmicu nakon crvenog kartona. Igrao je tim Pepa Guardiole koliko je trebalo, a utakmicu su gosti zaključili u 69. minuti kada su došli do trećeg gola.

Ponovo je City odradio lijepu akciju, Haaland je ostavio loptu za De Bruynea, sjajni Belgijanac ubacuje na peterac, a tamo je Phil Foden koji zabija za 3:0.

Ovo je bio i konačan rezultat susreta i Građani su preuzeli vrh tabele od Arsenala sa 17 bodova, barem na jedan dan..

Aktuelni engleski prvak izgleda zaista fenomenalno i pitanje je hoće li im se iko uspjeti suprotstaviti do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 8. kolo:

Wolves - Manchester City 0:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.