Da se naježiš: Grealish je danas bio žrtva klasičnog fudbalskog mesara
Foto - Screenshot

Žestok start Collinsa

Da se naježiš: Grealish je danas bio žrtva klasičnog fudbalskog mesara

Midhat Šljivak

Wolverhampton je protiv Manchester Cityja ostao s igračem manje u 33. minuti meča.

Defanzivac domaćeg sastava Nathan Collins dobio je direktan crveni karton nakon zaista brutalnog starta nad ofanzivcem Građana Jackom Grealishom.

Grealish je krenuo prema golu, lopta je bila tik ispred njega, a zatim je Collins odlučio nogom krenuti na nju.

Umjesto lopte pogodio je nesretnog Grealisha. Fudbaler Cityja dobio je zaista žestok udarac, a sudija Anthony Taylor odmah je defanzivcu Wolvesa pokazao crveni karton.

Uzaludni su bili protesti domaćih fudbalera. Collins nije mogao da se pomiri s činjenicom da mora van terena, ali nije bilo nikakve šanse da se sudijska odluka promijeni.

Collins je bio zaista neoprezan u ovom duelu. Ostavio je svoj tim na cjedilu i to pri rezultatu 2:0 za Građane koji su ionako dominirali na meču.

Interesantno je svakako da domaći navijači zvižde Grealishu nakon ovog događaja, no crveni karton je bio realan i zaslužen.

OVDJE pogledajte ovaj zaista žestok start nad zvijezdom Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je do crvenog kartona postigao dva pogotka. Prvi je postignut u prvoj minuti, a postigao ga je upravo Jack Grealish i to na asistenciju Kevina de Bruynea.

Aktuelni engleski prvak prednost je povećao u 16. minuti. Erling Haaland je nastavio nevejerovatnu seriju i postigao je pogodak za 2:0.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovo je crveni naravno,ali Haalandov dzon u glavu nije...ne moze me niko ubijediti da oni ne kupuju titule s obzirom na to kakvo sudjenje imaju...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi