Prvi trijumf za debitanta

Monza nikada nikoga nije pobijedila u Seriji A, a onda je na red došao Juventus

Edmir Škorić

Monza je u šest kola u debitanskoj sezoni u Seriji A osvojila samo jedan bod, a danas u duelus Juventusom ostvarila je prvu pobjedu, pošto je slavila s 1:0.

Posljednjeplasirani tim lige je dočekao Juventus kao autsajder, ali s obzirom na formu Stare dame, uspio je da ostvari prvu pobjedu u Seriji A, dok je agonija torinske momčadi nastavljena.

Bio je ovo, istina, tek prvi poraz Juventusa u Seriji A ove sezone, no dva puta je poražen u Ligi prvaka, a ima i čak četiri remija na sedam prvenstvenih mečeva.

Sa 10 bodova, Juventus je tek osmi i mnogi su ga otpisali iz utrke za Scudetto, a pitanje je hoće li i koliko još Max Allegri ostati na klupi.

Monza je danas odigrala dovoljno dobro da ostvari prvi trijumf, no uveliko joj je pomogao iskusni Angel Di Maria, koji je u 40. minuti laktom udario u prsa jednog domaćeg igrača, pa mu je Maresca pokazao direktan crveni karton.

Domaćin je s igračem više na terenu uspio zabiti gol u 74. minuti. Rezervista Gytkjaer je pogodio na centaršut Ciurrije i tako Monzi donio pobjedu za pamćenje, a Allegriju praktično trasirao put ka izlaznim vratima.

Uslijedit će sada pauza zbog reprezentativnih nastupa, a Juve svoj naredni meč igra 2. oktobra protiv Bologne na svom stadionu, dok će Monza gostovati Sampdoriji.

I za kraj spomenimo da j Allegri propustio ovaj duel zbog suspenzije. Zapravo, nije mogao biti na klupi već je bio na tribinama, baš kao i suspendovani Milik i Cuadrado, dok zbog povreda niej bilo Alexa Sandra, Chiese, Locatellija, Pogbe i Rabiota.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U terminu od 15 sati danas su odigrana još dva meča. Lazio je bio uvjerljiv u gostima kod Cremonesea (4:0), dok je Fiorentina dobila Veronu s 2:0. Ranije danas Udinese je slavio nad Interom s 3:1.

Večeras dva zanimljiva duela - od 18:00 sati Roma i Atalanta, a od 20:45 sati derbi kola u kojem se sastaju Milan i Napoli. Pobjednik tog meča ujedno bi preuzeo lidersku poziciju koju trenutno drži Udinese sa 16 bodova. Po 14 imaju Napoli, Atalanta, Milan i sada Lazio nakon današnje pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.