Nedved izabrao novog trenera Juventusa

Šta će reći navijači?

Nedved izabrao novog trenera Juventusa

A. Čaušević

Ozbiljno se drma kluba Massimilliana Allegrija u Juventusu. 

Klupsko rukovodstvo ima drugačije stavove po pitanju budućnosti italijanskog trenera, a Pavel Nedved je već izabrao njegovog nasljednika.

Italijanski mediji izvještavaju da će se Nedved zalagati da ekipu u slučaju odlaska Allegrija preuzme niko drugi nego Antonio Conte.

Nedved i Conte su u i dalje u odličnim odnosima što se ne može reći za sadašnjeg trenera Tottenhema i gazdu Juventusa, Andreu Agnellija.

Conte je vratio Juventus na tron Serije A sa tri uzastopna Scudetta, ali se nije rastao na najbolji način jer mu nisu dovedena pojačanja koja je tražio, odnosno Stara dama nije bila u mogućnosti da ulaže novac kao što je to slučaj sada.

U međuvremenu stara ljubavi bi ponovo mogla biti obnovljena, a u prilog svemu ide i činjenica da Conte nije produžio ugovor sa Tottenhamom.

Allegri tvrdi da se još uvijek osjeća sigurnim, međutim ukoliko nastavi nizati slabe rezultate otkaz i odlazak sa klupe su neminovnost.

Prema nekim najavama Allegrija bi kao "vatrogasac" trebao zamijeniti Paulo Montero, bivša igračka legenda Juventusa i trenutni trener drugog tima torinskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao neka od imena koja se još spominju su Zinedine Zidane i Thomas Tuchel koji su bez posla, kao i Igor Tudor koji trenutno predvodi Marseille.

I dok u prvenstvu ne kasni previše za vrhom tabele, Juventus je po prvi put u historiji izgubio prva dva meča u Ligi prvaka i to je ono što najviše Allegriju zamjeraju kako navijači tako i čelnici kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...100%,Konte izgradio u Tottenhamu ekipu po svom ukusu,odlicno mu ide,odlicno placen i sad ce u sred sezone otici u raspali Juventus u kojem se sa svima posvadjao i odakle su ga otjerali,da se bori za 4.mjesto sa tarabama od igraca...
4 1
Sindibad
Ma da, kako ne. Bas ce se vratiti u hadaljski klub da gasi vatru. Juve moze svih 9 skudeta njemu zahvaliti jer je postavio temelje sa ona 3. Covjek razvaljuje u najjacoj ligi na svijetu i bas mu sad treba Juve u propaloj ligi.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti