Na oko hladan, a u duši pravi fudbalski fakin: Rođen je u luksuzu, ali ga je zanimalo samo jedno

Među najboljim igračima u historiji

Na oko hladan, a u duši pravi fudbalski fakin: Rođen je u luksuzu, ali ga je zanimalo samo jedno

Admin Čaušević

Neki igrači su rođeni pod sretnom zvijezdom, dok se neki moraju probijati sa dna ka vrhu. 

Iako je od rođenja milioner, mogao je da ništa ne radi cijeli život te naslijedi bogato očevo novčano carstvo, uradio je suprotno.

Mogao je imati što poželi, ali ga je zanimalo samo jedno - igranje fudbala. Kada god bi pregovarao s nekim klubom novac mu nikad nije bio prioritet.

U modernom fudbalu glavni kamen spoticanja prilikom pregovaranju su upravo plate, međutim u svemu postoji izuzetak. Taj izuzetak je Andrea Pirlo(43).

Otac mu je osnovao željezaru tri godine nakon njegovog rođena te je odmah dio vlasništva prepisao na sina koji je postao milioner praktično pri rođenju.

Oglasi

U nekoliko navrata je izjavio da fudbal ne igra radi novca, već što uživa u ovoj igri. Kako je on uživao tako su uživali i ljubitelji "bubamare" zahvaljujući njegovim magijama na terenu.

Izmamiti osmijeh na lice Pirla je bilo nemoguće. Bio je tipičan primjer fudbalskog fakina. Na oko hladnokrvan i ravnodušan, dok bi u sebi pravio plan kako prevariti saigrača.

Pirla je moža najbolje opisao njegov dugogodišnji saigrač Gennaro Gattuso koji je za njega kazao da ima anđeosko lice, ali je u pravi ku*kin sin.

"Vidite lice anđela, ali on je kučkin sin, uvijek zbija šale... Taj čovjek nikada ne miruje - rekao je sadašnji trener Valencije.

"Za vrijeme jednog ručka u Milanellu, ja sam pogriješio i ostavio telefon na stolu, a on je poslao poruku podpredsjedniku Gallianiju i sportskom menadžeru Braidi u kojoj im je nudio moju sestru."

Oglasi

Andrea Pirlo Cries After Champions League Final Loss, Still Applauds  Barcelona | News, Scores, Highlights, Stats, and Rumors | Bleacher Report

Ipak, na terenu su ga znale slomiti emocije. Kao malo dijete je plakao u posljednjoj velikoj utakmici svoje karijere. Bilo je to u finalu Lige prvaka kada je Juventus izgubio od Barcelone.

Sa Italijom je osvojio Svjetsko prvenstvo, a svjetsku slavu dosegao u Milanu. Krasili su ga sjajna tehnika, milimetaraski precizan dugi pas, nevjerovatna vizija. Ponekad su mu slobodnjaci bili poput penala.

Karizmatičan gdje se god pojavi privlačio bio pažnju i to zbog odličnog ukusa odijevanja. Nije bio nestašan ni kada su žene u pitanju.

Tako je destak godina bio u braku sa Deborah Roversi koja mu je rodila dvoje djece. Poslije toga je ostavio Deborah i započeo vezu sa Valentinom Baldini koja mu je rodila blizance.

Da ne želi da zavisi od nikoga pokazao je u igračkim danima kada je otvorio vinariju koja godišnje proizvede između 15 i 20.000 boca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

L'ex moglie di Andrea Pirlo: «Giusto l'assegno dopo il divorzio» | Vanity  Fair Italia

Nakon odlaska u penziju počeo se baviti trenerskim poslom. Godinu je bio u Juventusu gdje je prema mišljenju mnogi neopravdano smijenjen. Sada sijedi na klupi turskog Karagumruka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti