Svi velikani poraženi

Nedjelja je bio historijski dan u Seriji A: Na ovo se čekalo skoro 70 godina

Edmir Škorić

U italijanskoj Seriji A ovog vikenda igrali su se mečevi sedmog kola, a prvi put od 1955. godine četiri velikana nisu ostvarila pobjede.

Inter je u nedjelju u ranom terminu poražen od Udinesea s 3:1 u Udinama, nedugo nakon toga Juventus je poražen s 1:0 u Monzi, potom je Roma izgubila u Rimu od Atalanate, a navečer je Milan s 2:1 na svom San Siru izgubio od Napolija, novog lidera na tabeli.

Prvi put su četiri velikana kao što su Juventus, Inter, Milan i Roma doživjeli poraze u jednom kolu. Gotovo 70 godina čekalo se na kolo u kojem će velika četvorka doživjeti poraze i niko od njih nije uspio osvojiti barem bod.

Posljednji put kada su Juventus, Inter Milano , AC Milan i AS Roma izgubili utakmicu istog dana odigrao se 13. februara 1955. godine. Tada je Juventus izgubio 1:2 od Lazija, Inter 0:2 od Spala, Milan 1:3 od Sampdorije i AS Roma 0:1 od Genoe.

U konačnici, sezona 1954./55. završila je osvajanjem titule Milana i trećim mjestom Rome. Juventus je završio sedmi, a Inter osmi.

Rijetkost je da četiri najveća kluba u jednoj zemlji izgube utakmicu u istom kolu, ali eto u Italiji se to dogodilo baš ovaj vikend.

Na vrhu tabele je Napoli sa 17 bodova, toliko ima i Atalanta uz nešto slabiju gol-razliku, Udinese je senzacionalno treći sa 16, a Lazio četvrti sa 14 bodova, koliko ima i Milan.

Najveće kritike trpe Inter i Juventus, čiji treneri Simone Inzaghi i Max Allegri strahuju za svoj posao. Inter je sedmi sa 12, a Juventus osmi sa 10 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Slijedi nam dvije sedmice pauze zbog reprezentativnih nastupa, a osmo kolo na programu je 1. i 2. oktobra. Inter će ugostiti Romu u derbiju kola, Milan će gostovati Empoliju, Juventus biti domaćin Bologni, a vodeći Napoli će na svom San Paolu odmjeriti snage s Torinom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.