Derbi na San Siru otkrio ko je trenutno najzreliji za Scudetto

Milan - Napoli 1:2

Derbi na San Siru otkrio ko je trenutno najzreliji za Scudetto

Edmir Škorić

Derbi sedmog kola italijanske Serije A odigrali su Milan i Napoli, a na San Siru su slavili gosti rezultatom 2:1.

I Milan i Napoli po mnogima su galvni favoriti za Scudetto, posebno sada kada su svi drugi u rezultatskoj krizi, a prema večeras viđenom, čini se da su Napolitanci najzreliji za osvajanje titule.

No, naravno, jedna utakmica ne mora ništa da znači. Milan je ekipa koja brani titulu i kojoj trenutno nedostaje dosta kvalitetnih i važnih igrača, a sezona je praktično još na početku...

Ipak, treba pohvaliti igru Napolija, koja je večeras i bez suspendovanog trenera Luciana Spallettija odnijela velika tri boda sa teškog gostovanja.

U prvih 45 minuta Milan bolji, konkretniji, ali je bilo 0:0. Rade Krunić je imao jednu dobru šansu, dvije dobre propustio je Olivier Giroud.

Oglasi

Što se Krunića tiče, igrao je do 66. minute i zaista je pružio dobru partiju, iako se tek oporavio od povrede i iako mu je trener Stefano Pioli dao ulogu da bude lijevo krilo, što naravno nije njegova pozicija, ali se dobro snašao. Na ovo su Rossoneri bili prinuđeni jer je Rafael Leao bio suspendovan.

Napoli je poveo u 55. minuti, nakon što je Sergino Dest napravio penal, a Politano pogodio s bijele tačke.

Milan se vraća u 69. minuti. Theo Hernandez je projurio lijevom stranom, ubacio, a Giroud pogodio za 1:1. Ipak, gosti u 78. minuti golom rezerviste Giovannija Simeonea dolaze do pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je najbolju šansu za izjednačenje imao u 86. minuti, kada je Pierre Kalulu zatresao stativu iz neposredne blizine.

Napoli je izbio na čelo tabele sa 17 bodova, toliko ima i Atalanta, jedan manje ima Udinese, a Lazio i Milan po 14.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Najveća nepoznanica novijeg fudbala glasi:Kako je Milan osvojio ligu prosle sezone sa ovakvim sastavom???
1 5
user1661462913
Napoli nece zavrsiti ni u top 4
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti