Sergino Dest nije mogao ni zamisliti gori debi u dresu Milana u Seriji A

Tragičar sinoćnje utakmice

Sergino Dest nije mogao ni zamisliti gori debi u dresu Milana u Seriji A

Endin Čaušević

Američki reprezentativac Sergino Dest napustio je Barcelonu u samom finišu ljetnog prelaznog roka.

Dest je odlučio da napusti Barcelonu nakon što mu je postalo jasno da se ove sezone neće naigrati u katalonskom klubu, te mu je Xavi poručio da je najbolje da potraži neki drugi klub.

Barcelona je u samom finišu prelaznog ruka uspjela pronaći rješenje jer je Milan pokazao interes za ovog desnog beka, a na kraju su klubovi uspjeli da se dogovore oko jednogodišnje posudbe.

Ovaj 21-godišnji desni bek je u dresu Milana debitovao sinoć na meču Serije A u derbiju protiv Napolija, ali neće po dobrom pamtiti ovu utakmicu.

Rossoneri su pred svojim navijačima poraženi sa 2:1, a jedan od krivaca za ovaj poraz bio je upravo Dest.

Amerikanac je proglašen za najgoreg pojedinca u sinoćnjoj utakmici iako je u igru ušao tek u drugom poluvremenu.

Međutim, Dest je nakon ulaska na teren uspio da skrivi penal iz kojeg je Politano zabio pogodak za 1:0, a nakon toga ovaj desni bek nastavio je s očajnom igrom do kraja susreta na San Siru.

Dest je na kraju utakmice imao statistiku od čak 75% izgubljenih duela, te je imao 0 uspješnih driblinga od dva pokušaja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 21-godišnjak će igrati u Milanu do kraja sezone i Rossoneri će imati opciju otkupa ugovora, ali ukoliko nastavi s ovakvim igrama teško da će se na kraju odlučili da aktiviraju tu klauzulu.

Dest s Barcelonom ima ugovor do 2025. godine i u klub je stigao iz Ajaxa prije dvije godine za 21 milion eura, te se od njega očekivalo da bude novi Dani Alves, ali se to na kraju nije desilo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Seržinjo dest is D best
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi