Luka Jović odbio ući u igru: "Trener se okrenuo prema njemu, a zatim šok"
Foto - EPA

Zanimljiva situacija

Luka Jović odbio ući u igru: "Trener se okrenuo prema njemu, a zatim šok"

M. Šljivak

Fiorentina je danas na svom Artemio Franchiju savladala Veronu s 2:0.

Viole su odradile odličnu utakmicu i na kraju su zasluženo stigli do pobjede. Pogotke su postigli Ikone i Gonzalez.

U današnjem meču nije bilo srbijanskog napadača Luke Jovića. On je ovaj meč presjedio na klupi.

Trener Viola Vincenzo Italiano želio je da 24-godišnjeg napadača uvede u igru. Međutim, DAZN tvrdi Jović mu je saopštio kako ne želi ući u igru.

"Nakon što je odlučio zamijeniti Kouamea trener Fiorentine je pitao Jovića želi li ući u igru. Međutim, Jović je saopštio kako se ne osjeća 100 posto spremnim i da je bolje da ne rizikuje. Zbog toga je u igru ušao Cabral", piše DAZN.

Srbijanski napadač je pred ovaj meč imao lakšu povredu. Trener Italiano nije želio da rizikuje ništa i izostavio ga je iz prvog sastava u duelu s Veronom.

Dobra vijest za reprezentaciju Srbije je to da će Jović biti spreman za naredne izazove nacionalnog tima i pojavit će se na okupljanju.

Jović je u Fiorentinu stigao ovog ljeta kao veliko pojačanje, ali za sada takav epitet ne opravdava igrama na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 24-godišnji napadač odigrao je ove sezone ukupno 10 utakmica i postigao je samo jedan pogodak. Malo za igrača koji je dosta obećavao.

Podsjetimo, Luka Jović je u prethodnim godinama igrao dosta malo u Real Madridu. Išao je na posudbu u Eintracht, no nije ni sjena igrača od prije nekoliko godina.

Top Komentari

nejeditrice
Poserem ti se na diplomu žurnalistike
5 0
user1646074464
Novinaru,pa stvaaaaaarno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi