Madridska propaganda

Pokrenuta prljava kampanja protiv Barcelone, neprijatelj broj jedan je Lewandowski

Edmir Škorić

Robert Lewandowski briljira otkako je ovo ljeto došao u Barcelonu, zbog čega je osvojio simpatije brojnih navijača, ali ima i onih koji kritikuju 34-godišnje Poljaka.

Novinari TV programa "El Chiringuito" krenuli su u akciju protiv katalonske ekipe, a neprijatelj broj jedan bio je Lewandowski. Ovo je komentar portala Xcatalunya.cat.

Lewandowski je, podsjetimo, ovog ljeta nakon osam godina napustio Bayern i pojačao Barcelonu. U šest ligaških utakmica postigao je osam golova, a dobro mu ide i u Ligi prvaka.

Zbog ovakvih rezultata 34-godišnji napadač posljednjih sedmica skuplja gotovo isključivo pozitivne kritike i komentare. No, ima i onih koji kritikuju njegov stav, a radi se o novinariam "El Chiringuita", programa posvećenog uglavnom Realu i mnogi ga nazivaju propagandnim glasom španskog prvaka.

Posljednjih dana novinari su u više navrata napadali imidž Lewandowskog. Izjavljivali su, među ostalim, da je kapiten poljske reprezentacije u katalonsku ekipu došao samo zbog novca i da za razliku od Karima Benzeme vuče svoje saigrače .

Novinari su prije nekoliko dana otišli korak dalje. U jednoj od posljednjih epizoda čelnici "El Chiringuita" pokrenuli su temu starosti poljskog napadača. Rekli su da je nezamislivo da se 34-godišnji igrač sa samo bundesligaškim iskustvom pridruži jednoj od najboljih ekipa na svijetu.
Novinari su isticali i kako je Lewandowski u Bayernu bio bog, dok su ga u Barceloni samo kritikovali, što je očito apsurdno.

Odvratna kampanja primijećena je u Španiji i naišla na kritike, naročito od strane Katalonaca. "Već su krenuli u akcije protiv Barcelone. Cilj je destabilizirati Xavijeve igrače, a zbog sjajne forme Lewandowski je naravno postao neprijatelj broj jedan".

I to nije sve. Kako se doznaje, "El Chiringuito" izvrće i riječi Poljaka koji se u videu snimljenom za Barcelonu suočio s pitanjima korisnika interneta, a za to je imao samo 90 sekundi. Tokom "challengea" Lewandowskog su pitali o najboljem NBA košarkašu te je zamijenio LeBrona Jamesa. Odmah potom, pitanje je bilo: "Ko je najbolji igrač FC Barcelone u povijesti?"

No, čelnici "El Chiringuita" nisu je okrenuli na šalu te su riječi napadača predstavili drugačije. Novinari su izjavili da je Lewandowski sigurno mislio na Michaela Laudrupa. Neki fanovi povjerovali su u ovu verziju i u komentarima ismijavali Poljaka.

Podsjetimo, danskog nogometaša mnogi smatraju izdajnikom katalonskog kluba. S Barcom ima četiri titule, ali čim je izgubio startno mjesto, prešao je u redove mrskog rivala Reala.

Madridki novinari pokušavaju da naprave pomutnju u Barceloni i da zaustave Xavijevu mašinu, naročito Lewandowskog, no ovo bi mogao biti mač s dvije oštrice i dodatni motiv i Poljaku i njegovim saigračima da osvoje titulu iako je Real zaista fantastičan ove sezone.

Kraljevi su ostvarili šest pobjeda na šest utakmica La Lige, a posljednju u nedjelju na teškom gostovanju kod gradskog rivala Atletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bliže nam se i mečevi Lige nacija, a Volcanobet kladionica nudi fantastične kvote. Klikni i sam se uvjeri u to!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.