Barcelona mijenja sva četiri kapitena, već se zna koga je Xavi odabrao!

Promjene u katalonskom timu

Barcelona mijenja sva četiri kapitena, već se zna koga je Xavi odabrao!

Endin Čaušević

Xavi Hernandez nije završio s promjenama u ekipi Barcelone i navodno ima već plan da mijenja sva četiri trenutna kapitena u katalonskom klubu.

U Barceloni je tradicija u posljednje vrijeme da su kapiteni igrači koji su ponikli u Barceloni ili su duže vremena u klubu, ali Xavi očito nije zadovoljan s trenutnom listom i želi to da promijeni.

Ove sezone Sergio Busquets je prvi kapiten Barcelone i sigurno je da to Xavi neće mijenjati, ali španski mediji navode da će od narednog ljeta situacija biti znatno drugačija.

Već tada se očekuje odlazak Busquetsa iz ekipi, a njegovim stopama će i ostali igrači koji su trenutno na listi za kapitensku traku.

To su Gerard Pique, Jordi Alba i Sergi Roberto koji ove sezone nisu previše standardni u Barceloni, a sve više se špekuliše o tome da će i oni možda već u januaru da potraže neki drugi klub.

Također, kada niko od njih četvorice nije u sastavu, što se dešavalo, onda kapitenska traga ide golmanu Marc-Andreu ter Stegenu.

Oglasi

Međutim, katalonski Sport objavio je jutros da je Xavi već odlučio ko će biti novi kapiteni Barcelone i da je napravio listu četvorice igrača koji će imati čast već iduće godine nositi kapitensku traku ovog kluba.

Navodno, prvi kapiten bi trebao biti Pedri ili Ronald Araujo, a pored njih na listi kapitena će se naći još Ter Stegen i Robert Lewandowski iako je poljski napadač tek ovog ljeta stigao u klub.

Xavi je zadovoljan što je Lewandowski pokazao da je pravi lider i želi da bude na listi kapitena. Jedna od opcija je čak i Ousmane Dembele kojeg Xavi itekako favorizuje, ali teško da će čelnici kluba to odobriti zbog svega što se dešavalo ove godine s njim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači favorizuju Arauja kao prvog kapitena jer vjeruju da je on to najviše zaslužio svojim zalaganjem na terenu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hala Madrid dušmani nek ga pofafaju
3 1
NEWCASTLE
To je to
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti