Xavi nije očekivao da će usred Katalonije doživjeti takvo poniženje, dobro je čuo šta mu pjevaju

I navijači Girone ga provociraju

Xavi nije očekivao da će usred Katalonije doživjeti takvo poniženje, dobro je čuo šta mu pjevaju

Endin Čaušević

Barcelona je jučer doživjela poraz na gostovanju kod Girone sa 4:2 nakon čega je Real Madrid i teoretski osigurao titulu prvaka Španije. Na meti ismijavanja našao se i Xavi Hernandez koji je mogao čuti šta mu skandiraju navijači Girone.

Barcelona je u dva navrata imala vodstvo jučer protiv Girone, ali su domaći u drugom poluvremenu uspjeli da naprave veliki preokret i dođu do pobjede rezultatom 2:1.

Junak je bio Portu koji je ušao u igru u 65. minuti i nekoliko sekundi kasnije zabio je gol za 2:2. Potom je asistirao Gutierrezu za 3:2 i u finišu je zabio spektakularan pogodak za konačnih 4:2.

Porazom od Girone ekipa Barcelone ostala je i bez teoretski šansi za odbranu titule prvaka koja ove sezone odlazi u Madrid i to u vitrine njihovog najvećeg rivala Reala.

Iako se već ranije znalo da Barcelona gotovo nema šansi da dođe do odbrane titule sigurno je da je poraz od Girone teško pao jer je ovo drugi put da su poraženi u katalonskom derbiju ove sezone.

Nakon poraza se na meti kritika posebno našao Xavi Hernandez koji je nedavno saopštio da se predomislio i da će ostati na trenerskoj klupi Barcelone i naredne sezone, a to su sada protivnički navijači iskoristili.

Oglasi

Naime, u finišu jučerašnje utakmice s tribina se moglo čuti šta navijači Girone skandiraju Xaviju, a sigurnjo je da ih je i trener Barcelone dobro čuo.

"Xavi ostani", ironično su pjevali navijači Girone nakon što je njihov klub zabio gol za 4:2, a to možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da su i u Madridu gledali meč katalonskih klubova nakon čega su igrači i navijači Reala mogli početi sa slavljem nove titule.

Očito je da su čuli i šta navijači Girone pjevaju Xaviju jer su i pristalice kraljevskog kluba to isto radile tokom sinoćnjeg slavlja titule prvaka Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi