Propušta okupljanje zbog povrede

Menalo poslao poruku saigračima i selektoru Petevu

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra u Zenici očekuje utakmica Lige nacija protiv Crne Gore.

Meč će biti veoma bitan za obje ekipe za konačan plasman u Ligi B, ali i našoj selekciji jako bitan za bodove na ranking listi pred žrijeb kvalifikacija za EURO 2024. godine, gdje naša reprezentacija ima šansu za bude u drugom šeširu.

Selektor Ivaylo Petev pred ovu utakmicu suočio se sa određenim problemima, a neće moći računati na mmka koji je posljednje utakmice u dresu reprezentacije igrao sjano, riječ je o prvotimcu Dinama iz Zagreba, Luki Menalu.

Menalo se trenutno oporavlja od povrede i oglasio se pred narednu utakmicu reprezentacija te našim omcima poželio mnogo sreće.

"Ozljeda me spriječila da budem dijelom reprezentacije u najvažnijem susretu Lige nacija protiv Crne Gore. Ne sumnjam u svoje kolege i izbornika te čvrsto vjerujem u naš uspjeh uz fantastičnu podršku naših navijača sa tribina Bilinog Polja", rekao je Menalo.

Kako se Luka Menalo neće moći priključiti zbog povrede Petev je za utakmice protiv Crne Gore i Mađarske pozvao Kenana Kodru.

Sada već iskusni golgeter je bio strijelac za vikend u Kupu Mađarske, a u ovoj sezoni je postigao ukupno osam golova u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Evidentno je da Kodro na okupljanje dolazi u dobroj golgeterskoj formi što svakako može radovati selektora Peteva i ostatak stručnog štaba.

Zmajevi će u petak 23. septembra dočekati Crnu Goru te bi sa eventualnom pobjedom osigurali plasman u Ligu A Lige nacija. Tri dana kasnije slijedi gostovanje Rumuniji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.