Novi Zmaj iskren: "Dolazak ovdje je ostvarenje sna"

Naknadno dobio poziv selektora Peteva

Novi Zmaj iskren: "Dolazak ovdje je ostvarenje sna"

S. Mlaćo
Novo ime na spisku selektora A reprezentacije naše zemlje je Besim Šerbečić.

Defanzivac koji je ponikao u Zvijezdi iz Gradačca trenutno nastupa u norveškom Aalusendu, a dobio je poziv nakon povrede Anela Ahmedhodžića koji neće moći pomoći reprezentaciji u naredna dva meča.

Šerbečić je do sada nastupao za mladu reprezentaciju naše zemlje, dobio poziv i u A selekciju, no nije upisao debi jer je otputovao na potpis ugovora sa Rosenborgom.

"Uvijek sam davao sve od sebe, naročito kad sam nastupao u dresu sa nacionalnim grbom u omladinskim selekcijama. Otkad znam za sebe želio sam da budem dio naše najbolje i dolazak na ovo okupljanje za mene je ostvarenje sna. Nije mi teško da se uklopim jer ima tu igrača sa kojim sam igrao i ranije. Svi su me prihvatili na najbolji način i sve je veoma pozitivno u našem kampu.“

Šerbečić je pratio igre bh. tima u ovom ciklusu:

"Naravno da nisam propuštao utakmice koje je igrao naš tim. Igre i rezultati koje je ekipa ostvarila u ovom ciklusu UEFA Lige nacija su za svaku pohvalu i mogu da raduju sve one kojim je Bosna i Hercegovina u srcu.

Oglasi

"Naša reprezentacija ima kvalitet i siguran sam da ćemo ostati na prvom mjestu u grupi i nakon utakmica sa Crnom Gorom i Rumunijom. Na raspolaganju sam selektoru i ako dobijem minutažu u ovim susretima daću sve od sebe da svaku sekundu provedenu na terenu iskoristim na najbolji način. Ipak, naglašavam da je najbitnije da tim nastavi da ostvaruje dobre rezultate i da budemo prvi u grupi.“

O svojim igrama u klubu Šerbečić kaže:

„Standardan sam u Aalesundu i mogu biti zadovoljan svojim igrama. U ovom klubu sam dobio minutažu koja mi je potrebna i poziv u nacionalni tim je pokazatelj da moje igre nisu prošle nezapaženo. Na meni je dalje da radim i da se trudim da budem još bolji, a nadam se da će i moj tim ostvariti zadovoljavajuće rezultate i da ćemo napredovati na tabeli.“

Duel BiH - Crna Gora igra se u Zenici u petak od 20:45 sati. Pobjedom bi Zmajevi osigurali prvo mjesto i povratak u Ligu A, te bi obezbijedili nešto bolju poziciju u žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Žrijeb je na programu 9. oktobra u Frankfurtu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Iz Saveza, kao ni selektor Ivaylo Petev nisu se oglasili o statusu Radeta Krunića, prvotimca Milana.

Naime, ranije je saopćeno da je Krunić povrijeđen te da će propustiti ovog okupljanje, ali kamere su jučer zabilježile Krunića na treningu slavnog italijanskog tima.

Top Komentari

Husrefbeg22
Zasto nije Sarajevo produzilo ugovor Serbecicu. On je izvanredan igrac i valjao bi nam sada zlata.
2 0
nije.suplja
Prije nego hajku dignete novinari na krunica i prije nego ljudi nastave s tonom da je rade cetnik, razmislio bih o treningu oporavka ako novinarcic zna sta je to. Toliko...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi