Petev govorio o "slučaju Krunić", Džeko smatra da se napokon osjeća pozitivna atmosfera

Uoči duela s Crnom Gorom

Petev govorio o "slučaju Krunić", Džeko smatra da se napokon osjeća pozitivna atmosfera

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

U Zenici je danas održana press konferencija za novinare uoči utakmice Lige nacija između BiH i Crne Gore, koja se od 20:45 sati igra na stadionu u Zenici.

Jedno od pitanja za selektora Ivajla Peteva odnosilo se na Radeta Krunića, koji je otpao za mečeve u Ligi nacija, a trenirao je s ekipom Milana.

"Nemam više informacija od onog što sam rekao prošli put. Stara je povreda, dobio je injekciju u ponedjeljak i to je to", kazao je Petev.

"Sve je bilo pod kontrolom tako da je najbitnije kako ćemo sutra izgledati. Bit će zalaganje i za nas je jako bitno da sutra pobijedimo. Znate šta nam znače ta tri boda. Sve držimo u svojim rukama. Ljudi koji će doći na stadion, stvorit će pozitivnu energiju, koju će momci osjetiti na terenu. Bitno je da ih podržimo i siguran sam da će sve biti dobro", dodao je Petev.

On je istakao da je Crna Gora jaka ekipa i da ima dobre igrače, te da ih cijeni i poštuje, no da je najbitnije kako ćemo mi sutra izgledati.

Novinarima se obratio i naš kapiten Edin Džeko.

"Osjeća se pozitivna energija. U zadnje vrijeme situacija nije bila takva. Dosta negativne energije stvorilo se oko ove reprezentacije. Da li zbog selektora, da li zbog predsjenika, Saveza, Džeke, Pjanića... Uz sve to mislim da je ekipa napravila dobre rezultate. I kad je teško, i kad je teško, osjeti se ta pozitivna energija i sigurno pomaže. Pomoći će nam sutrašnji rasprodan stadion. Nije to ono što može stoposto donijeti pobjedu, ali dat ćemo sve od sebe", rekao je Džeko.

Kako su ostali igrači osjećaju? Da li su svi svjesni značaja utakmice?

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Momci su spremni. Dobro se radilo i treniralo. Prije svega nam je drago što se nalazimo u ovakvoj situaciji, s obzirom da ovisimo sami o sebi i pred svojim navijačima. Znamo šta nam ova eventualna pobjeda donosi. Sigurno da smo spremni".

"Ja vjerujem da je veliko poštovanje BiH i Crne Gore tako da nema razloga da sutra bude drugačije. Očekujem pozitivnu atmosferu na tribinama i veliko poštovanje koje su i oni pokazali prema nama. To treba biti normalno, ali na terenu 90 minuta nema prijatelja", zaključio je Džeko.

Top Komentari

SonPen1946
Znaci dugo negativnija atmosfera nije bila oko savza i repke i kloconja kaze da se osejca pozitivna atmosfera.
7 2
kenny
Znaci taj krunic vise da ne dolazi, muka mi gledati cetu
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi