U Zenici se obrukao, sada ga njegovi navijači ponizili pred novi duel sa Zmajevima

Puscasu ne ide

U Zenici se obrukao, sada ga njegovi navijači ponizili pred novi duel sa Zmajevima

Eldar Ganibegović

Posljednja trećina septembra donosi nam kraj takmičenja po grupama u Ligi nacija.

Naša selekcija je uoči posljednja dva kola prva u grupi 3 B divizije Lige nacija s osam bodova, ispred Crne Gore, Finske i Rumunije.

Za dva dana na Bilinom polju dočekujemo Crnu Goru i imamo priliku da pobjedom i definitivno kolo prije kraja osiguramo prvo mjesto koje bi nam donijelo plasman u A diviziju, osiguran baraž za Evropsko prvenstvo, te će nam svakako donijeti bolju poziciju i u žrijebu kvalifikacija za EURO.

Tri dana nakon meča s našim komšijama, slijedi nam gostovanje u Bukureštu kod Rumunije koja se bori za ostanak u B diviziji poslije loših igara i rezultata u junu mjesecu.

Podsjetimo, mi smo s Rumunima 7. juna igrali meč drugog kola u Zenici i pogotkom Smaila Prevljaka slavili s 1:0. 

Imali su i gosti svoje šanse na toj utakmici. Najbolju je propustio George Puscas. Imao je najbolju šansu za svoju selekciju u 19. minuti kada je ukrao jednu loptu, prošao Ibrahima Šehića, ali nije uspio pogoditi praznu mrežu jer je sjajni Anel Ahmedhodžić stigao da izblokira.

Sada Rumune očekuju mečevi s Finskom i Bosnom i Hercecgovinom, a upravo je Puscas odgovarao na pitanja rumunskih fanova. Jedno je bilo pomalo i ponižavajuće.

"Jesi li ljut što ne zabijaš", pitao je jedan navijač napadača Genoe koji je posljednji gol postigao još šestog maja u dresu Pise u pobjedi nad Frosinoneom (1:2).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ponekad sam ljut. Ovisi i o tome šta ekipa radi. Kada dobro igramo i pobjeđujemo, to ne utječe na mene", odgovorio je Puscas.

Mogu li Rumuni podići svoju igru, a ujedno i indisponirani Puscas, ostaje da vidimo. Nadamo se svakako da ćemo mi riješiti svoj posao već prekosutra, a onda u Bukureštu tražiti nova tri boda za nastavak pozitivne serije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi