Igra u nevjerovatnoj formi

Haaland otkrio koje jelo mu otac pravi prije svake utakmice: "Možda ima neki specijalni dodatak"

Endin Čaušević

Norveški napadač Erling Haaland igra u nevjerovatnoj formi u dresu Manchester Cityja.

Norvežanin je ovog ljeta potpisao za Manchester City u koji je stigao iz Borussije Dortmund za 60 miliona eura i već sada se pokazao kao nevjerovatno pojačanje.

To najbolje pokazuje činjenica da je Haaland na 11 mečeva u svim takmičenjima u dresu Cityja zabio već 17 golova, a čak 14 ih je postigao u utakmicama engleskog Premiershipa.

Haaland je blistao i za vikend u pobjedi protiv gradskog rivala Manchester Uniteda jer je uspio postići hat-trick i sada je ubjedljivo prvi strijelac Premiershipa, te je jasno da će ga teško neko uspjeti stići do kraja sezone iako je ona tek počela.

Ovaj 22-godišnji napadač je očekivano u centru pažnje javnosti i mnoge zanima kako se Haaland priprema za utakmice, te da li ima neki tajni recept za svoje uspjehe.

Poznato je da je Haaland odavno angažovao privatne trenere, ali i kuhare i maksimalno je fokusiran na karijeru. Radi slične stvari kao Cristiano Ronaldo i očito je da to već sada daje odličan rezultat.

Nakon derbija protiv Manchester Uniteda ovaj napadać dao je i kratku izjavu za norveški Viasat, a oni su ga pitali da li ima neku tajnu što igra u takvoj nevjerovatnoj formi ove sezone.

"Otac mi je pravio lazanje pred prethodne tri domaće utakmice na Etihadu. Možda je stavio neki specijalni dodatak u sve to", kroz smijeh je rekao napadač Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haaland je i u Dortmundu igrao u nevjerovatnoj golgeterskoj formi, ali su mnogi bili skeptični da li će moći nastaviti u istom ritmu i kako brzo će se prilagoditi načinu igre u Engleskoj, ali on je pokazao da za njega to nije nikakav problem.

Norveški napadač s Građanima ima ugovor do ljeta 2027. godine i jasno je da će City učiniti sve da ga što duže zadrži na Etihadu jer se već spekuliše da bi Haaland za dvije godine ponovo mogao promijeniti klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.