Ugledni medij Guardioline riječi ocijenio je kao najveću izgovorenu laž ikada

ESPN se prisjetio

Ugledni medij Guardioline riječi ocijenio je kao najveću izgovorenu laž ikada

E. Ganibegović

Ljeto 2021. godine bilo je izuzetno bolno po navijače Manchester Cityja.

Legenda ovog kluba, Sergio Kun Aguero, tog ljeta je napustila klub. Argentinac je otišao put Španije i potpisao za Barcelonu gdje je kanio igrati s kumom Messijem, no on je otišao u PSG.

Pep Guardiola (51) je nakon posljednje utakmice Aguera u dresu Manchester Cityka gotovo sa suzama u očima izjavio da Aguera ne može nadomjestiti.

Ipak, u prošlom prelaznom roku Građani su u svoje redove iz Borussije Dortmund doveli Erlinga Haalanda, a Norvežanin već prekraja historiju u Premier ligi.

Argentinski napadač upisao je samo 165 minuta u dresu Barcelone, ali će zauvijek ostati upisan u historiju Manchester Cityja. U deset godina provedenih na Etihadu, Aguero je pet puta osvojio naslov prvaka i postao najbolji strijelac u historiji Građana s 260 golova. 

No, Haalandove izvrsne igre dokazuju da je Aguero uspješno zamijenjen u Cityjevom dresu, a izjavu Pepa Guardiole novinari ESPN-a su, u šali ili ne, ocijenili najvećom laži u historiji.

Podsjetimo, Kun Aguero je 15. decembra 2021. godine sa suzama u očima na press konferenciji saopštio da mora završiti fudbalsku karijeru zbog problema sa srcem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovom konferencijom vas obavještavam da sam odlučio prestati igrati profesionalni fudbal. Ovo su jako teška vremena, ali sam jako sretan zbog odluke koju sam donio. Stavljam zdravlje na prvo mjesto", rekao je Kun Aguero.

Haalanda što se tiče, Norvežanin je na osam utakmica u Premier ligi već postigao 14 golova, a među njima i tri hat-tricka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi