Iako je zabio 14 golova na osam mečeva Guardiola otkrio Haalandovu najveću manu

Norvežanin je nevjerovatan, ali...

Iako je zabio 14 golova na osam mečeva Guardiola otkrio Haalandovu najveću manu

Admin Čaušević

Na dan kada je zabio svoj treći hat-trick na osam mečeva Pep Guardiola je otkrio najveću manu Erlinga Haalanda.

Haaland je briljirao na još jednoj utakmici. Postigao je tri gola Manchester Unitedu u pobjedi 6:3 čime je po ko zna koji put potvrdio status najboljeg mladog napadača današnjice.

Nakon utakmice Guardiola je otkrio šta zapravo ne voli kod norveškog golgetera koji je u dosadašnjem dijelu sezone zaista neumoljiv prema protivničkim odbranama.

"Jednom je rekao da bi volio dodirnuti loptu i postići pet golova. Ne volim to. Želim da bude uključen što više i da ima dodira s loptom", kazao je Pep.

"Hoću da stekne taj osjećaj koji se može imati samo onda kada fudbaler ima loptu u nogama", dodao je jedan od najboljih trenera današnjice.

"Protiv Uniteda mi se svidjelo što je bio uključen, ali želim da to bude još više, a da ne zaboravi svoj najveći talenat - postizanje golova i da je fantastičan u tome."

Haaland je u Premiershipu sada na učinku od 14 golova u prvih osam kola najjače lige svijeta što do sada nije uspjelo niti jednom fudbaleru, ali to Guardioli očigledno nije dovoljno.

Intersantno da je norveški golgeter upisao i dvije asistenije u Cityjevoj pobjedi. Dakle bio je uključen u ukupno pet od šest golova svog tima. Ipak, Guradiola traži još više što je najbolji pokazatelj visokog kriterija kojeg postavio ovaj trener.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 22-godišnjak je već sada na učinku od tri hat-tricka u Premiershipu koliko je interesantno Cristiano Ronaldo postigao u cijeloj svojoj karijeri što je još jedno impresivno dostignuće.

Gledajući sva takmičenja bivši napadač Borussije Dortmund ima 17 golova na svom kontu, nešto čime se ne može pohvaliti niti jedan drugi igrač u svim Ligama petice. Jasno je da se već sada Haaland nameče kao glavni kandidat za Zlatnu loptu za sezonu 2022/23.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Pa jeste glupi majko mila.... ovaj ko je napisao ovo stvarno nije za ovog posla. . Covjek ga nije ni kritikovao nit je reko ikakvu manu. Samo reko da je bio ukljucen u igru I da hoce od njega Jo's visa da to radi ... sta je tu kritikovanje? Bkze sacuvaj
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi