Haaland tek 14. igrač u historiji kome je L'Equipe dao maksimalnu ocjenu, na spisku i jedan 'ić'

Pljušte čestitke za Haalanda

Haaland tek 14. igrač u historiji kome je L'Equipe dao maksimalnu ocjenu, na spisku i jedan 'ić'

Edmir Škorić

Erling Haaland postigao je još jedan hat-trick u nedjelju poslijepodne, a Liverpoolova legenda Luis Suarez tvrdi da je napadač Manchester Cityja trenutno najbolji broj devet na svijetu.

Nevjerovatno je s kakvom lakoćom Haaland trese mreže protivničkih ekipa u Engleskoj i Norvežanin je do sada već došao do tri hat-tricka, a na kontu 22-godišnjak ima ukupno 14 ligaških golova uz tri asistencije. Kako sada stvari stoje, rušit će nekadašnji golgeter dortmundske Borussije sve moguće rekorde na Otoku.

Tri pogotka i dvije asistencije donijeli su 22-godišnjaku savršenu ocjenu L'Equipea, koji ju je podijelio samo u 14 prethodnih prilika.

Ocjenu 10/10 ugledni magazin ranije je dobilo još 13 igrača, ali Cristiano Ronaldo recimo nikada nije dobio tu ocjenu za svoj nastup.

Novine su poznate po prilično oštrom ocjenjivanju igrača, a samo 13 igrača prije 22-godišnjaka uspjelo je dobiti punu ocjenu.

Lionel Messi dva puta je dospio na tu listu, ali čak i sedmerostruki osvajač Zlatne lopte nije zaslužio to priznanje više od 10 godina, kada je Barcelona pobijedila Bayer Leverkusen 7:1.

Oglasi

Uz Haalanda i Messija, ostali igrači koji su osvojili maksimalne ocjene su Franck Sauzee, Bruno Martini, Oleg Salenko, Lars Winfield, Robert Lewandowski, Carlos Eduardo, Neymar, Dušan Tadić, Lucas Moura, Serge Gnabry, Kylian Mbappe i Alban Lafont.

Phil Foden nije imao sreće što nije dodao svoje ime na ovaj popis, a engleski reprezentativac također je postigao tri gola u utakmici protiv gradskog rivala Manchester Uniteda i završio s ocjenom 9,9.

Bio bi to tek drugi put u povijesti da su dva igrača iz iste utakmice dobila maksimalne ocjene od starne L'Equipea.

U 21. stoljeću samo su dva igrača dobila punu ocjenu od francuskih novina bez postizanja hat-tricka, Tadić u Ajaxovoj pobjedi Lige prvaka nad Real Madridom i prethodni dobitnik bodova, prije Haalanda, Lafont, za njegovu briljantnu izvedbu protiv PSG-a prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Urugvajski napadač Luis Suarez kazao je da je Haaland bez ikakve dileme trenutno najbolja devetka na svijetu.

"Čestitke prijatelju. Nevjerovatna utakmica za tebe. Najbolja devetka u ovom trenutku", napisao je Suarez ispod fotografije na kojoj Haaland slavi jedan od tri gola postignuta u nedjelju gradskom rivalu na Etihadu.

Top Komentari

Klicko
U real 2024 godine zajedno sa embapeom.Halaaaaa
0 2
rime_
Jedino o cemu Haaland misli je gdje ce preci za 2 sezone..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi