Foto - EPA

Grupa H, 3. kolo

Messijeva čarolija nedovoljna PSG-u u Lisabonu, Juventus navikao navijače da nervozno drhte

Midhat Šljivak

Benfica i PSG remizirali su (1:1) u 3. kolu grupe H Lige prvaka.

Duel u Lisabonu donio je dosta dobar fudbal, a na kraju su oba tima osvojila po bod i mogu biti zadovoljni jer ih nakon tri kola imaju po sedam.

PSG je poveo u 22. minuti meča. Prekrasan pogodak postigao je Lionel Messi za vodstvo gostiju od 1:0.

Benfica je igrala dosta dobro prvo poluvrijeme, a napadi su im se isplatili u 41. minuti. Danilo je pogodio vlastitu mrežu za 1:1.

Nastavak meča donosi napade PSG-a. Pokušavali su Parižani na sve načine doći do gola, Neymar je pogodio i prečku, ali lopta nije htjela u gol.

Imala je i Benfica svoje šanse da dođe do pobjede. Međutim, rezultat se do kraja nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Juventus je u Torinu savladao Maccabi Haifu s 3:1 i zadržao je šanse za plasman u narednu rundu takmičenja, ali morat će da traži bodove protiv Benfice i PSG-a.

Stara dama do vodstva stiže u 35. minuti. Adrien Rabiot koristi prekrasnu asistenciju Angela Di Marije i pogađa za 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u 50. minuti nastavka sve je bilo gotovo. Di Maria je uposlio Dušana Vlahovića, a ovaj pogađa za 2:0.

Umjesto da riješe meč i da mirno privedu meč kraju, Bianconeri su se pobrinuli da strahuju za tri boda. Szczesyn je negdje krenuo u 75. minuti meča, iskoristio je to Dean David i matirao je golmana Stare dame za 2:1.

Strahovao je Juve do samog kraja. Maccabi je imao nekoliko odličnih situacija za postizanje drugog gola, ali se Juventus uspio spasiti te je u 84. minuti drugim pogotkom Rabiota i trećom asistencijom Di Marije završio priču u ovom meču (3:1).

Juventusu je ovo prva pobjeda u ovoj sezoni Lige prvaka i zaostaju četiri boda za Benficom i PSG-om.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa H, 3. kolo:

Juventus - Maccabi Haifa 3:1
Benfica - PSG 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.