Večeras igraju meč Lige prvaka, a cijeli dan ne smiju da jedu i piju

Velika prednost za rivala

Večeras igraju meč Lige prvaka, a cijeli dan ne smiju da jedu i piju

Admin Čaušević

San svakog fudbalera je da igra Ligu prvaka, a nekim se takva prilika ukaže jednom u karijeri i nikad više. 

Za neke klubove plasirati se u grupnu fazu Lige prvaka je istinsko dostignuće kada se u obzir uzmu svi faktori, prije svega nedodirljivost i zaštićenost klubova iz najjačih liga Evrope.

Za ostatak Starog kontinenta ostane upražnjeno nekoliko slodobodnih mjesta. Među klubovima koji su ove sezone uspjeli ugrabiti dio kolača je i Maccabi.

Maccabi se našao u grupi sa PSG-om, Benficom i Juventusom te je jasno da je tim koji je ranije izbacio Crvenu zvezdu apsolutni autsajder. U prva dva kola upisana su dva poraza, dok će u trećem gostovati Bianconerima.

Pred večerašnji meč tabor Maccabija se nalazi u ozbiljnom problemu i upitno je u kakvom stanju će igrati dočekati večerašnji meč.

Razlog nisu povrede ni suspenzije već religija pošto su u Maccabiju većina igrača iz Izraela i samim tim praktikuju judaizam.

Prema propisima judaizma, danas je Jom Kipura. Dan pokore je najsvečaniji dan u godini, posvećen pomirenju grehova i pomirenju, a počinje u sumrak desetog dana jevrejskog mjeseca tišrija (ove godina pada 4. na 5. oktobar) i traje sve dok se sljedeće večeri ne pojave prve zvezde. Stoga trajanje može biti trajati između 25 i 26 sati.

U tom periodu zabranjeno je jesti i piti, što je pravilo koje se od sinoć pridržavaju čak i izraelski igrači. Pitanje koje će vjerovatno jako utjecati na izbor stratne postave što je uoči meča priznao trener Bakhar.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najbolji igrači u timu, od najboljeg ovog sezonskog strijelca Atzilija do veznjaka Lavija i Hazize i ostalih napadača Davida, vjerovatno neće biti starteri.

Lijepa prednost za Juve koji u večerašnjem meču ima samo jedan cilj - pobijediti ako želit da zadrži teoretske šanse da može do nokaut faze Lige prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Hoce li Dodick postiti? Pitam za njegovog necaka @SarajFK
5 3
SamoZrinjski
Nepravedno i pokvareno od strane uefe,mogli su ih staviti jučer da igraju...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi