Foto: T. Hebib

Komentar Luke Menala na grupu

"Mislim da imamo velike izglede, stvarno vjerujem u nas"

Eldar Ganibegović

Danas je održan žrijeb kvalifikacionih grupa za EURO 2024. u Njemačkoj.

Frankfurtski žrijeb Bosnu i Hercegovinu smjestio je u grupu J s Portugalom, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

Na prvi pogled grupa koja ulijeva nadu da se po prvi put možemo plasirati na Evropsko prvenstvo, no jasno je da je ispred nas 10 velikih i teških utakmica na putu ka tom cilju.

Grupu koju smo dobili u razgovoru za SportSport.ba prokomentarisao je i fudbaler Dinama i naš reprezentativac, Luka Menalo.

"Pa mislim da je grupa, onako, po mjeri. Mislim da je dosta izjednačena i sigurno da vidim našu šansu za prolazak na Evropsko prvenstvo", rekao nam je Menalo pa dodao:

"Mislim da imamo velike izglede. Vjerujem u nas stvarno, pogotovo poslije ovih utakmica u Ligi nacija. Stvarno vjerujem da možemo otići na EURO."

Menalo je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio na 13 utakmica i postigao tri pogotka. 

Podsjetimo, Zmajevi su u nedavno okončanoj Ligi nacija završili na prvom mjestu u grupi 3 B divizije, te na taj način osigurali baraž u martu 2024. godine u slučaju da se kroz kvalifikacije ne plasiramo na završni turnir.

Kvalifikacije će se igrati 2023. godine u martu, junu, septembru, oktobru i novembru, a njih neće igrati domaćin Njemačka koja je kao domaćin već osigurala pravo nastupa na turniru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, početak Evropskog prvenstva zakazan je za 14. juni 2024. godine, dok će se finale igrati 14. jula.

Tačan raspored, odnosno datumi i satnica utakmica u kvalifikacijama biti će naknadno određeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.