I dalje je ljut na španskog stručnjaka

Aubameyang nije znao da ga snimaju, pa je rekao iskreno šta misli o Mikelu Arteti

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang je u januaru napustio Arsenal i potpisao je za Barcelonu gdje je odigrao fantastičnu polusezonu.

Aubameyang je briljirao u dresu katalonskog kluba u drugom dijelu sezone i pokazao se kao veliko pojačanje, ali je ljetos sve šokirao odlukom da napusti klub i vrati se u Englesku.

Gaboncu je postalo jasno da nakon dolaska Roberta Lewandowskog više neće biti prvi izbor u napadu, te je u samom finišu prelaznog roka prešao u Chelsea.

Njegov transfer u Chelsea izazvao je bijes navijača Arsenala koji su mu poručili da je na taj način izdao klub čiji kapiten je bio prije samo godinu dana, a sada je član ljutog rivala.

Aubameyang je bio svojevremeno prva zvijezda Arsenala, ali se sve to promijenilo nakon što se zakačio s trenerom Mikelom Artetom nakon što je kasnio na trening, te je tada izbačen iz prvog tima.

Arteta nije računao na Aubameyanga na nekoliko utakmica, a Gabonac je kasnije odlučio da spakuje kofere i napusti klub, te je potpisao za Barcelonu.

Jasno je da mu sve to nije baš lako palo u Arsenalu i da je itekako zamjerio Arteti zašto ga je tako otpisao i suspendovao, te na kraju doslovno otjerao iz londonskog kluba.

Naime, pojavio se i video Aubameyangove izjave na račun Artete i dokaz da ovaj napadač još uvijek nije zaboravio ono što mu je Arteta uradio i jasno je da mu još uvijek zamjera što se postupio na takav način.

"Kada Arteta treba da trenira igrače koji imaju veliki karakter i koji su zvijezde onda se on pogubi i to ne može da uradi. Njemu trebaju samo mladi igrači koji ništa ne govore i samo slušaju šta on priča. Jedino tako može da radi i da misli da nešto stvara", rekao je Aubameyang.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 33-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao četiri meča za Chelsea i uspio je zabiti dva gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.