Haaland u potpunosti zakazao, a opet pogodio, Chelsea siguran, propast Leicestera

Premier liga

Haaland u potpunosti zakazao, a opet pogodio, Chelsea siguran, propast Leicestera

Edmir Škorić

U subotu su igrani mečevi 9. kola engleske Premier lige, a pobjede su kao favoriti ostvarili i Manchester City i Chelsea.

Manchester City je na Etihadu nadigrao Southampton i slavio s 4:0 te makar privremeno od Arsenala preuzeo vrh tabele.

Bez ikakvih problema su Građani došli do nove pobjede, a iako je imao loš dan i niz promašaja, Erling Haaland uspio je postići svoj 15. gol u Premier ligi. Ostale golove dali su Cancelo, Foden i Mahrez.

Chelsea u posljednje vrijeme nije bio baš najbolji, ali polako se vraća u vrh. Plavci su danas sa 3:0 savladali Wolverhampton i eto ih na četvrtom mjestu sa 16 bodova. Vodstvo im je donio Kai Havertz na samom isteku nadoknade u prvom poluvremenu, a u 54. minuti Christian Pulišić zabija lijep gol za 2:0. U 90. minuti Borja je dao gol za konačnih 3:0.

Siguran na svom terenu je bio i Newcastle, koji je sa 5:1 pobijedio Brentford. Guimaraes se istakao sa dva gola, Murphy i Almiron dali su po jedan, a jedini gol za goste dao je Toney s bijele tačke. Autogol je postigao Pinnock.

Newcastle se popeo čak na peto mjesto sa 14 bodova, dok je Brentford 11. sa 10 osvojenih bodova.

Oglasi

Sjajan dan domaćina i 4/4 u ovom terminu od 16 sati jer je Bornemouth preokrenuo i sa 2:1 pobijedio Leicester. Biling i Christie su u drugom dijelu "okrenulI" rezultat, a Lisice prethodno golom Dake povele u 10. minuti.

Leicester je sa četiri boda na dnu tabele na diobi sa Nottingham Forrestom i bivši prvak Premier lige sada je u teškoj situaciji, iako su mu neki predviđali borbu za sami vrh i evropska mjesta. No, nešto očito ne štima na King Poweru i ako se ubrzo stvari ne poprave, smiješi im se igranje u Championshipu.

Kasnije se sastaju Brighton i Tottenham, dok će ostali mečevi ovog kola biti odigrani sutra i u ponedjeljak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od 15 sati igraju Palace i Leeds te West Ham i Fulham, a od 17:30 sati derbi između Arsenala i Liverpoola, dok će u 20h snage odmjeriti Everton i Manchester United.

Posljednji meč ovog kola odigraće Nottingham Forest i Aston Villa u ponedjeljak s početkom u 21 sat.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
U potpunosti zakazao dok ga čuvaju 2 igrača bez prestanka sto je rezultiralo u 3 citijeva gola.. i onda covijek zabije izmedju dva čuvara i golmanovo nogu hahaha fakat ste komični, 15 golova u ligi 9 utakmica, #unfakablevit
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije