Sijeda kosa, brada i godine učinili svoje: Bivši igrač Arsenala i Intera izgleda neprepoznatljivo

Promijenio imidž

Sijeda kosa, brada i godine učinili svoje: Bivši igrač Arsenala i Intera izgleda neprepoznatljivo

Endin Čaušević

Mnogi fudbaleri nakon što završe karijeru nestanu sa scene, a kada se pojave njihove fotografije mnogi ne mogu uopšte da ih prepoznaju.

Među njima je i Nelson Vivas koji nije imao nešto zavidnu karijeru, ali je igrao svojevremeno za klubove koji su bili u samom evropskom vrhu.

Vivas je ponikao u argentinskom Quilmesu, a proslavio se igrama u Boci Juniors. Potom je na ljeto 1998. godine iz Luzana stigao u londonski Arsenal gdje je igrao čak tri sezone.

Argentinac je dres Topnika nosio do ljeta 2001. godine, ali je s ovim klubom uspio da osvoji tek jedan trofej i to u Liga kupu.

The former Arsenal ace opted for a clean shaven look during his playing days

Jasno je da Vivas nije ostavio veliki trag u Arsenalu za koji je odigrao nešto manje od 50 utakmica, ali oni vjerni fanovi londonskog kluba sigurno pamte ovog Argentinca koji je nekada igrao za njih.

Oglasi

Vivas je svoju igračku karijeru završio 2006. godine, a nakon toga posvetio se trenerskom poslu.

Nakon što je u Argentini vodio Estudiantes i Defensu prije četiri godine došao je u Atletico Madrid gdje je jedan od pomoćnika Diega Simeonea. No, navijači Arsenala iznenadili su se koliko se on promijenio.

Can you guess who this former Arsenal star is?

Naravno, jasno je da su godine učinile svoje, ali zbog sijede kose i duge brate Vivas prosto ne liči na sebe iz igračkih dana, te bi ga takvim izgledom teško prepoznali i oni najzagriženiji navijači Arsenala.

The silver-haired fox now works as assistant manager at Atletico Madrid

Treba istaći da je Vivas napustio Arsenal na ljeto 2001. godine i da je tada u transferu vrijednom sedam miliona eura potpisao za Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, u Interu je igrao svega dvije godine, a potom se vratio u Argentinu i potpisao je za River Plate što su mu navijači Boce žestoko zamjerili, te mu takvu izdaju sigurno nikada neće oprostiti.

Vivas je karijeru završio u Quilmesu početkom 2006. godine i odmah nakon toga posvetio se trenerskom poslu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije