Favoriti danas ne briljiraju

Rudiger u 95. minuti spasio Real, PSG propustio prvu meč loptu za osminu finala

Eldar Ganibegović

Kompletirano je četvrto kolo Lige prvaka u grupama F i H.

PSG ili Benfica su pobjedom u međusobnom duelu večeras mogli osigurati osminu finala već nakon četiri kola jer im je na ruku išla današnja pobjeda Maccabija nad Juventusom (2:0), no nijedni nisu to iskoristili, završeno je 1:1.

Benfica je u 19. minuti tražila penal nakon navodnog igranja rukom Hakimija, no nije dosuđen. Zato jeste za PSG u 40. minuti, a gol je postigao Kylian Mbappe.

Otvaranje drugog dijela donosi šanse Mbappea i Grimalda, a onda Rafa Silva pada u kaznenom prostoru PSG-a i dosuđen je penal i za goste koji u gol za konačnih 1:1 pretvara Joao Mario.

# Tim Bodovi
1. PSG 8
2. Benfica 8
3. Juventus 3
4. Maccabi Haifa 3

Real Madrid je u F grupi nakon uvodne tri pobjede doživio zamalo i prvi poraz i to u Varšavi na zamjenskom stadionu kod Shakhtara iz Donjecka, bilo je 1:0 sve do 95. minute. 

Prvu šansu imao je Real preko Benzeme u 18. minuti, da bi Shakhtar uzvratio pokušajima Traorea i Zubkova. Do kraja prvog dijela Real je zatim pokušavao preko Benzeme, Rodryga i Valverdea, no promjene rezultata nije bilo. 

Samo otvaranje drugog dijela donosi šok za goste. Ukrajinski reprezentativac Oleksandr Zubkov je ispratio sjajan centaršut i glavom pogodio za vodstvo nominalnog domaćina.

Nedugo zatim Tschouameni je pokušao na drugoj strani, a u 68. minuti je Zubkov propustio sjajnu šansu da postigne i drugi gol. 

Spas za Real Madrid dolazi u petoj minuti sudijske nadoknade i to pogotkom Antonija Rudigera kojem je to drugi gol u dresu Kraljevskog kluba, nakon što je protiv Mallorce pogodio u Primeri. Nažalost, nedugo nakon gola se povrijedio. 

U drugom meču ove grupe pratili smo duel Celtica i Leipziga, a pobjedu je na kraju rezultatom 0:2 odnio njemački tim i to golovima u posljednjih 15 minuta utakmice.

Pobjedonosne golove za Leipzig postigli su Werner u 75. i Forsberg u 84. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

# Tim Bodovi
1. Real Madrid 10
2. Shakhtar 5
3. RB Leipzig 6
4. Celtic 1

Liga prvaka, 4. kolo, grupna faza:

PSG - Benfica 1:1 (Mbappe 41'; Mario 62')
Shakhtar - Real Madrid 1:1 (Zubkov 46'; Rudiger 90+5')
Celtic - RB Leipzig 0:2 (Werner 75', Forsberg 84')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.