Mbappe odlazi? Oglasio se sportski direktor PSG-a

Stigao demant

Mbappe odlazi? Oglasio se sportski direktor PSG-a

Eldar Ganibegović

Španska Marca danas je objavila kako je Mbappe zatražio odlazak iz PSG-a.

Pomenuti izvor objavio je da je Mbappe već u julu saopštio čelnicima PSG-a da u januaru želi otići jer mu nisu ispunili želje vezane za dovođenje nekih pojačanja, kao ni onu što se tiče prodaje Neymara.

Također, otišli su još dalje pa objavili i da nema šanse da ode u Real Madrid jer je razočaran reakcijom koju je dobio ljetos iz Madrida nakon što je potpisao novi ugovor s PSG-om.

Nedugo zatim, španski Sport objavio je i da je PSG za Mbappea, koji ima ugovor do 2025. godine, postavio cijenu od 400 miliona eura.

PSG u ovim momentima igra utakmicu 4. kola Lige prvaka protiv Benfice, a sportski direktor prvaka Francuske je neposredno prije ove utakmice komentarisao medijske natpise koji su se danas pojavili.

Luis Campos oštro je demantovao sve navode da će prvak svijeta iz 2018. godine napustiti klub.

"Kategorički demantujemo izrečeno. Je li on ovdje sretan ili ne, to je pitanje koje biste mu trebali postaviti. To je vrlo lično pitanje. Vidim Kyliana kako radi, on je vrhunski profesionalac.

Naprimjer, odigrao je izvanredan meč u Reimsu. Uložio je veliki trud za momčad. Vidim Kyliana svaki dan s njegovim kolegama, sretnog i s ogromnom željom za radom", rekao je Luis Campios, prenosi RMC Sport.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, PSG trenutno u Parizu vodi protiv Benfice s 1:0, a pogodak je upravo postigao Kylian Mbappe i to s 11 metara u 40. minuti utakmice.

Top Komentari

SarajFK
Ko je ovaj i koju poziciju igra? Puno lici na kermita.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi