Bivši reprezentativac Mbappeu poručio da odraste

Bivši reprezentativac Mbappeu poručio da odraste

Edmir Škorić

Kylian Mbappe je reagovao na nedavni remi s Reimsom dosta kritikovanom objavom na društvenim mrežama protumačenoj kao kritika na račun trenera zbog pozicije na koju ga je postavio.

Nekadašnji francuski reprezentativac Emmanuel Petit jedan je od onih koji ne razumiju stavove zvijezde PSG-a i smatra da bi mladi napadač trebao da "odraste".

Za francuski radio RMC Sport podsjetio je da je "klub uvijek važniji od bilo kojeg igrača" te da je ovom pričom Mbappe "omalovažio instituciju i saigrače".

"Kažu da neka obećanja nisu održana, ali to me tjera da kažem: 'Kylian, odrasti. Život je takav. Svaki dan se daju obećanja, a mnoga se ne održe, ali to znači da moraš prestati raditi i sve preispitivati. Očito ne. To je život odraslih", rekao je Petit.

Po mišljenju bivšeg igrača Arsenala, Mbappe treba riješiti "probleme koje ima sam sa sobom" i "što brže" to učini, smatra da će "brže početi davati više na terenu" i "poboljšati odnos sa saigračima i navijačima".

Mbappe je pred večerašnji meč s Benficom u Ligi prvaka navodno zatražio što hitniji odlazak iz Pariza.

U najavi meča protiv Benfice, trener Christophe Galtier je upitan o izjavama Kyliana Mbappea o ulozi koju napadač PSG-a ima na terenu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Već je zabio 11 golova i znam da će zabiti. Iskreno govoreći, nije trebao igrati u Reimsu, bio je bolestan. Ali već je bio izostanak Messija i Neymar je bio neizvjestan zbog mišićnih razloga. Da je bila mogućnost da imamo spremne Messija i Neymara, on ne bi igrao. Mbappe je igrao bolestan i umoran u utakmici koja nije bila dobra za nas. Zatim je uslijedila njegova reakcija. Da budem vrlo iskren, ovo su rasprave koje često vodimo s njim", rekao je Galtier.

Trener je rekao i da je tražio pojačanje za napad, kako bi se Mbappeu što ugodnije nalazio na terenu, te naglasio da tehnički tim pazi na mišljenja igrača.

"Ne znam što su mu rekli prije nego što je stigao, ali razgovarao sam s Luísom Camposom i predsjednikom mnogo puta tokom ljeta da potražimo drugog napadača, drugačijeg profila, kako bismo Kylianu omogućili da češće igra na omiljenoj poziciji. Igrač nije stigao, ali imamo druge elitne igrače. Pametan je. Jučer smo dugo razgovarali o tome i razmijenili ideje", uvjeravao je trener Parižana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti