Mbappe ponovo glavna tema

Ancelotti se naljutio kada je čuo šta ga pitaju: "Baš imate hrabrosti to sada da pitate"

Endin Čaušević

Nakon što su se pojavile špekulacije da Kylian Mbappe želi napustiti PSG ponovo se počeo povezivati s Real Madridom.

Mbappea su na kraju prošle sezone svi već vidjeli u Real Madridu s kojim je navodno imao sve dogovoreno, ali se predomislio u posljednji trenutak i odlučio je da produži ugovor s Parižanima.

Međutim, nakon što je potpisao novi ugovor stvari su se drastično promijenile. Mbappe je sve nezadovoljniji statusom u ekipi, a sada mu smeta i činjenica što ne igra na poziciji klasičnog napadača.

Mbappe je dobio obećanje od kluba da će imati ogromne ovlasti u ekipi ako produži ugovor, ali čini se da to trener Christophe Galtier ne dozvoljava i jasno je poručio da je on glavni u svlačionici.

Galtier forsira Mbappea na poziciji desnog krila jer vjeruje da tako najviše pomaže ekipi i to je očito ključni faktor njegovog nezadovoljstva.

Zbog toga su se pojavile špekulacije da Mbappe već u januaru želi da napusti PSG, a naravno odmah se ponovo počeo povezivati s prelaskom u Real Madrid.

Mbappe je bio tema i nakon sinoćnjeg okršaja Shakhtara i Real Madrida (1:1) jer je novinar francuskog CANAL+ pitao Carla Ancelottija šta misli o eventualnom dolasku Mbappea u Real.

Jasno je da je Italijanu već dosadilo da ga svako malo pitaju isto pitanje oko Mbappea, te se vidjelo koliko je ljut zbog toga i nije uopšte želio da mu priča na tu temu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Baš imate hrabrosti to sada da pitate. Neću vam odgovoriti. Nisam obavezan da odgovaram na takvo pitanje i odgovor nećete dobiti", rekao je Ancelotti nakon meča u Varšavi.

Mbappe je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine s Parižanima, ali očito nije očekivao da će ove sezone imati potpuno drugačiju ulogu na terenu. Obično igra centralnog napadača što mu itekako dobro ide, a očito da na poziciji krila ne uživa baš najbolje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.