TV kamere snimile poruku u notesu PSG-ovog trenera, sami procijenita šta ona treba da znači

Mbappe ponovo u centru pažnje

TV kamere snimile poruku u notesu PSG-ovog trenera, sami procijenita šta ona treba da znači

Edmir Škorić

PSG je večeras na Parku Prinčeva remizirao s Benficom (1:1) u meču 4. kola Lige prvaka.

Dva puta su se francuski i portugalski velikan sastali u proteklih osam dana i dva puta je bilo - 1:1. Prvo u Lisabonu, pa večeras u Parizu.

Parižani su igrali bez Lionela Messija, a u napadu ih je predvodio Kylian Mbappe, koji je u 40. iz penala zabio za 1:0 i to je bio njegov 31. gol za PSG u Evropi, čime je nadmašio i Edinsona Cavanija.

Ipak, taj gol PSG-u nije bio dovoljan za sva tri boda jer je Joao Mario, također s penala, u 62. izjednačio na 1:1, što je bio i završni rezultat ovog duela.

PSG i Benfica imaju po osam bodova uoči zadnja dva kola, a Juventus i Maccabi Haifa po tri, pa se već sada naziru putnici u nokaut fazu iz grupe H.

U centru pažnje večeras bio je Mbappe, jer je nekoliko sati ranije stigla vijest iz Francuske da je reprezentativac te zemlje odlučio da što prije napusti klub. Navodno je Mbappe razočaran odnosom prema njemu, smatra da ga je klub izdao, a kao razlog njegove odluke navodi se i to da ne igra na terenu na poziciji na kojoj želi.

Oglasi

Upravo ta zadnja stavka je ključna za ovu priču. Naime, večeras je, tokom utakmice PSG - Benfica, u jednom trenutku televizijska kamera snimila notes trenera Parižana Christophea Galtiera, a tamo je pisalo: "Kylian pref (right)", odnosno u prevodu "Kylian preferira desno".

To se moglo naravno odnositi na tu priču medija o Mbappeovom nezadovoljstvu zbog toga što ne igra tamo gdje želi, a čini se da je trener Parižana ovo namjerno uradio, čisto da se naruga svima onima koji su iznijeli takve informacije u javnost.

Luis Campos oštro je demantovao sve navode da će prvak svijeta iz 2018. godine napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kategorički demantujemo izrečeno. Je li on ovdje sretan ili ne, to je pitanje koje biste mu trebali postaviti. To je vrlo lično pitanje. Vidim Kyliana kako radi, on je vrhunski profesionalac. Naprimjer, odigrao je izvanredan meč u Reimsu. Uložio je veliki trud za momčad. Vidim Kyliana svaki dan s njegovim kolegama, sretnog i s ogromnom željom za radom", rekao je Luis Campios, prenosi RMC Sport.

Mbappe je ljetos potpisao nevjerovatan ugovor s PSG-om. Aktuelni prvak Francuske odmah mu je dao 120 miliona eura za potpis, uz platu od 60 miliona eura godišnje do 2025. godine, pa je sve iznenadila ta ekskluzivna vijest uglednih francuskih novinara o njegovoj odluci da što prije napusti grad svjetlosti.

Top Komentari

SarajFK
''Prozor nocas mora pasti! TITO''
1 2
SEJFUDIBIKODZE
Najveci bosanski izum babajicka lopata,Izumio naucnik Alija Sirotanovic,odma kupi pola kubika,naucnik podlego od svog izuma TITO
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi