Henry spustio na zemlju bahatog Mbappea: "Mrzio sam igrati krilo u Barceloni, ali..."

Jednostavno objašnjenje legendarnog napadača

Henry spustio na zemlju bahatog Mbappea: "Mrzio sam igrati krilo u Barceloni, ali..."

E. Čaušević

Kylian Mbappe nalazi se u centru pažnje nakon što su se pojavile špekulacije da želi napustiti PSG.

Mbappe je ljetos odlučio da ostane u francuskom klubu s kojim je produžio ugovor na još tri godine iako je bilo skoro sigurno da ide u Real Madrid.

Međutim, ova sezona nije počela za njega kako se nadao jer se sve više piše o tome koliko je nezadovoljan u klubu, ali i da nema baš najbolje odnose sa svojim saigračima.

Jučer su se pojavile informacije da Mbappe ima namjeru da napusti PSG već u januaru jer je izuzetno nezadovoljan stanjem u ekipi, a prvenstveno svojom ulogom na terenu.

Navodno, Mbappe bi htio da igra kao centralni napadač u PSG-u i nezadovoljan je što mora da igra na desnom krilu skoro svaku utakmicu. Ljetos je postigao dogovor da će on imati veće ovlasti u timu, ali očito je da to baš i nije slučaj.

Oko svega toga sinoć je govorio i legendarni Thierry Henry koji je kritikovao mladog Francuza i poručio mu je da je konačno vrijeme da shvati kako fudbal funkcioniše i da je najbitnije da ekipu stavi na prvo mjesto.

"Evo reći ću vam lični primjer. Ni ja nisam volio igrati na krilu u Barceloni Međutim, radio sam to za ekipu. Postoji jedno jednostavno pravilo: Ako trener zatraži od vas da nešto uradite što će pomoći ekipi, vi to i uradite! Ako kojim slučajem škodi timu, ja bih se posvađao s trenerom", izjavio je Henry.

Poručio je da je jasno da Mbappe nije nikada bio u takvoj situaciji i da nije navikao da nešto nije po njegovom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"On nikada nije dobio 'ne' u svojoj karijeri. Kažu da ne ispunjavaju njegove uslove. Ja ne znam koji su uslovi jer nisam bio tu kada su se dogovarali, ali očito je da mu smeta što ne igra na poziciji klasične devetke jer je on jedini u ekipi koji to može", rekao je Henry i dodao.

"Na kraju je uvijek klub veći od svih. No, pitanje je da li su mu dali do znanja da je klub najvažniji ili je on stekao dojam da je on važniji od kluba. To je isto pravo pitanje. Ali, klub je uvijek na prvom mjestu".

Top Komentari

axel42
Imate li vi ikakvu drugu rječ osam bahatog??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi