Brazilska zvijezda potvrdila pregovore s Realom

Newcastleov veznjak na meti Kraljeva

Brazilska zvijezda potvrdila pregovore s Realom

Edmir Škorić

Bruno Guimaraes (24) je u januaru 2022. prešao iz Lyona u Newcastle United za ogromnih 42,1 milion eura.

Od tada je Brazilac sastavni dio Svraka, te je pružajući dobre partije privukao interes velikana iz Madrida. Dvaput je zabio u 5:1 pobjedi protiv Brentforda prošlog vikenda.

Navijači na St. James' Parku ga slave, a veliki timovi uveliko posmatraju. Sada je igrač i sam potvrdio da postoji kontakt s Realom.

"Ovdje se osjećam kao kod kuće! Bilo je razgovora s Real Madridom, oni su najveći klub na svijetu. Ali to je bio samo razgovor, ništa više. Nikad nisam sumnjao u ovaj projekt, vjerovao sam u njega od početka. Oduvijek sam želio igrati u Premier ligi i uživati u tome. Navijači me vole i ja volim njih. Ne šalim se, ovdje se osjećam kao kod kuće", rekao je Guimaraes.

Ove njegove riječi naravno ne idu u prilog Realu, kao ni klubovima koji ga planiraju kupiti, ali do narednog ljeta može svašta da se dogodi.

Guimaraes ima ugovor s Newcastleom do 2026. Ako se Real stvarno želi uozbiljiti, morat će platiti više od trenutne tržišne vrijednosti Brazilca od 50 miliona eura.

Oglasi

24-godišnjak je debitovao za brazilsku reprezentaciju u novembru 2020. i od tada je odigrao osam utakmica za Selecao.

Real Madrid je ljetos potrošio 80 miliona eura za defenzivnog veznjaka Aureliena Tchouamenija (22) i zapravo je spreman za budućnost na ovoj poziciji. U isto vrijeme, međutim, Los Blancosi su izgubili i Casemira (30). Guimaraesov brazilski saigrač pridružio se Manchester Unitedu za 70,65 miliona eura.

Engleski list "Daily Mail" javlja da bi za Guimaraes trebao biti zainteresovan i Manchester City. Brazilac koji dobro igra i bori se savršeno uklapa u sustav trenera Pepa Guardiole, navodi se.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, Newcastle je odavno u rukama bogataša kojima neće biti problem zadržati ključne igrače i novac kao u većini slučajeva ovdje neće presuditi, već isključivo eventualna želja igrača i spremnost kluba da ga pusti da napravi novi i veći korak u karijeri.

Za mnoge igrače, naročito one iz Brazila, želja je nositi dres velikana kao što su Real ili Barcelona, uz svo dužno poštovanje Svrakama...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Iz Newcastlea u real bi mu bio korak unazad u karijeri
1 1
irnes44
200 mil samo zacjeniti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi