Foto - EPA

Bh. fudbaler o bivšem treneru i kritikama

Miralem Pjanić poručio svima koji kritikuju Allegrija: "Nemate pojma"

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić (32) je u bogatoj fudbalskoj karijeri nastupao za sedam klubova, a četiri godine bio je član torinskog Juventusa.

Za velikana iz Torina 32-godišnji bh. veznjak nastupao je od 2016. do 2020. godine i u tom periodu je osvojio četiri naslova prvaka Italije te je postigao 22 pogotka u 178 nastupa.

U tri od četiri sezone Pjanića je s klupe vodio Massimiliano Allegri. Ovaj stručnjak danas je na velikom udaru italijanskih medija zbog loših rezultata torinskog tima i mnogi vjeruju da je greška što ga je rukovodstvo kluba nakon dvije godine vratilo na klupu.

I dosta je navijača protiv 55-godišnjeg trenera. Ne mogu više da gledaju loše nastupe voljenog tima i komentari na društvenim mrežama su žestoki.

U odbranu Allegrija stao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić. On svog bivšeg trenera smatra jednim od najboljih na svijetu.

"Allegrija kritikuju nekompetentni ljudi. Gospodin Max je fenomen, među najboljim je trenerima svijeta i oni koji ga kritikuju nemaju pojma o fudbalu", rekao je Miralem Pjanić.

Allegri ima podršku rukovodstva kluba. Oni jasno ističu kako iskusni trener nije jedini krivac za loše igre kluba i da bi se mnogi igrači trebali zapitati kako će dalje.

Juventus se nalazi pred eliminacijom iz Lige prvaka. Izvjesno je da torinski velikan neće završiti ispred Benfice i PSG-a i trebat će im pravo čudo da se nađu među 16 najboljih timova Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prvenstvu se stvari još daju ispraviti. Bianconeri su osvojili samo 13 bodova iz devet utakmica i zauzimaju skromno osmo mjesto na tabeli.

Ipak, sezona u Seriji A je duga. Dovoljno je vremena da se sve sredi i da se krene prema vrhu tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.