Novac nije jedini razlog: Zna se zašto Allegri neće dobiti otkaz u Juventusu

Pružili mu podršku

Novac nije jedini razlog: Zna se zašto Allegri neće dobiti otkaz u Juventusu

E. Čaušević

Predsjednik Juventusa, Andrea Agnelli, sinoć je poručio da Masimilliano Allegri neće dobiti otkaz na klupi ovog tima i pored očajnog starta sezone.

Stara dama je sinoć doživjela neočekivan poraz u Haifi od Maccabija (2:0) u meču Lige prvaka što je itekako otežalo situaciju Juventusa kojem će trebati čudo da se na kraju plasira u nokaut fazu ovog takmičenja.

Kako stvari stoje na kraju će se Juve boriti s Maccabijem za treće mjesto u grupi što je bilo nezamislio pred početak ove sezone.

No, sinoćnji poraz od Maccabija dodatno je pokazao da se Juventus nalazi u velikoj rezultatskoj krizi jer im ništa bolje ne ide ni u domaćem prvenstvu gdje se Stara dama već sada skoro oprostila od borbe za titulu.

Navijači Juventusa smatraju da je Allegri glavni krivac za to i traže smjenu trenera, ali čelnici kluba su mu sinoć ponovo pružili podršku i poručili su da će Allegri ostati na klupi Stare dame.

Već je poznato da otkaz nije opcija zbog finansijske situacije Juventusa i činjenice da Allegri ima ugovor do ljeta 2025. godine, te da godišnje zarađuje oko sedam miliona eura, te Juve nije u situaciji sada da mu isplaćuje odštetu.

Oglasi

Međutim, La Gazzetta dello Sport objavila je danas da to nije jedini razlog zašto Agnelli i društvo ne žele da uruče otkaz Allegriju.

Jedan od razloga je i činjenica da na tržištu trenutno nema slobodnih trenera koji bi zadovoljili kriterij Juventusa. Tu su Zinedine Zidane i Thomas Tuchel, ali oni su čini se ovaj put nedostižni.

Cilj kluba je da zadrže Allegrija do kraja sezone i da mu se potom zahvale na saradnji, te da pronađu adekvatnu zamjenu za njega i novom treneru omoguće dovoljno vremena da upozna ekipu i napravi promjene koje su očito itekako potrebne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U slučaju da kriza rezultata bude još gora onda oni neće imati izbora nego Allegriju dati otkaz. Tada bi privremeno rješenje na klupi bili Claudio Ranieri ili Paulo Sousa.

No, u klubu smatraju da Allegri može da preokrene situaciju i ne odustaju od njega, te su mu i sinoć dali podršku pored svih kritika koje je on dobio na svoj račun nakon poraza u Haifi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes44
Majku **** svoju ,nema obraza kad je money u pitanju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi